Smått och gott från lokala fotbollen under våren

Vårsäsongen är sedan några veckor tillbaka över för våra lokala fotbollslag. Vi har blickat tillbaka och listat något av allt det som har hänt.

Vilket lyft! Hultsfreds FK har gått från ett bottenlag till serieledning i division tre.

Vilket lyft! Hultsfreds FK har gått från ett bottenlag till serieledning i division tre.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-07-25 20:45

Här är vårens...

...MEST SAKNADE

Eric Lindblom. Nykomlingen Kisa BK rivstartade i division tre-spelet och ledde serien första delen. Eric Lindblom var drivande på mittfältet med sin kompromisslösa spelstil. En bit in i våren lämnade han för en flytt. Lindblom har lämnat ett tydligt tomrum efter sig.

 ...LYFT:

Hultsfreds FK:s damlag. Från att nästan varit uträknat förra säsongen, där degradering till division fyra vinkade runt hörnet, till att bli ett absolut topplag och serieledning året efter. Ja, det är en fantastisk scenförändring laget gjort.

undefined
Still going strong. Björn Stridh, tvåa i bild från vänster, har gjort det bra i sin "riktiga" comback i A-lagssammanhang.

...COMEBACK: 

Björn Stridh. Många trodde att den rutinerade backen gjort sitt på A-lagsnivå för länge sedan, men nä. Efter många år i Gullringens dress, bytte han till Djursdalas rödblå – och 44-åringen har gjort det överraskande bra. Ligger allt som oftast rätt i position, är klok, lugn och är stark i huvudspelet.

...FULLTRÄFF: 

Haris Dreco. Som han laddade på från distans. Målet blev också matchavgörande i superderybyt mot Gullringen. "Farsan har sagt åt mig att skjuta mer. Nu fick jag läget och tänkte att får jag rätt träff så kan inte målvakten ta den. Det kändes väldigt skönt att se bollen gå in", sa Dreco om sin fullträff.

...SPELARE:

Finns många att välja bland, men mitt val är ändå Hultsfreds chilenske anfallare Diego Toribio. Som han har spelat. Är ofta på en nivå över alla andra spelare. Vi såg också vilken betydelse han har för HFK när han var skadad i slutdelen av våren.

...MEST VÄRDEFULLA

Vimmerbys skyttedrottning Nathalie Johansson. Varje säsong öser hon in mål för sitt VIF. Är dessutom en pålitlig passningsleverantör till många av målen. "Natta" är otroligt värdefull för det här laget.

...JOBBIGASTE

Det mångåriga samarbetet med Järnforsens AIK upphörde, vilket innebar att Virserums SGF står på egna ben. Efter flera spelartapp har det också påverkat det resultatmässiga. Efter tio spelade omgångar i Vimmerbysexan väntar VSGF fortfarande på sin första poäng. Samma sak gäller för Slätmons BK i division sex södra Östergötland. De har också en nolla i poängkolumnen.

undefined
Kisa BK hade en mycket jobbig avslutning i division tre-fotbollen, men nådde väldigt höga höjder rent spelmässigt i flera matcher.

...BÄST SPELANDE LAG

Laget har måhända haft en otroligt tuff period på slutet, men i vissa matcher har Kisa BK nått såna höga höjder i sitt spel som inget annat lokalt lag kan mäta sig med. Det har varit tekniskt skickliga nummer, fint kombinationsspel, fart och stor rörelse.

...MEST OTURSFÖRFÖLJDE

Efter lång frånvaro på grund av ett knä, gjorde Vimmerbys Jakob Johansson comeback. Det tog inte lång tid innan han bröt båtbenet i ena handen. När han väl skulle ta bort gipset, visade det sig att skadan inte läkt som det skulle.

...MEST BOLLSÄKRA SPELARE

Delat pris, till två lagkamrater I Gullringens GoIF. Karlo Goranci och Ibrahim Doumbia har i vissa matcher varit omöjliga att ta bollen ifrån, trots stenhård uppvaktning.

undefined
Tyra Andersson stod för ett rejält genombrott i damtvåan, då 16-åringen pangade in många mål för VIF under våren.

 ...ÅRETS GENOMBROTT 1

Hannes Stefansson. 16-åringen har med sin ringa ålder gett ett ordentligt avtryck i Södra Vi IF. Och det på flera sätt. Är allround som få, är en pålitlig målskytt och toppar lagets interna skytteliga med sex mål – och har samtidigt dragit på sig åtta varningar.

...ÅRETS GENOMBROTT 2

Tyra Andersson är en i den talangfulla trio som nu lämnat VIF för spel i elitklubben Linköpings FC. I sin riktiga debutsäsong i Vimmerbys A-lag gjorde hon mer eller mindre sensation. Jobbade hårt och visade prov på sin målkänsla. Sexa i seriens målliga efter våren med nio baljor.

...FINASTE GRÄS

Bruksvallens matta i Storebro håller hög klass. Planen är vältrimmad och i det närmaste perfekt skick.

...ÅRETS NICKARE

Och priset går till...Elias Hallingfors. Backen/mittfältaren kom in sent i Södra Vi, då han studerar på annan ort. Mot Tjust klev han verkligen fram. Underläge borta med 0–2 efter 56 minuter. När matchen var över på Tjustvallen i Gamleby hade Södra Vi vänt på steken och vunnit med 3–2. Alla tre mål gjorda av Hallingfors, med huvudet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!