Liverpool hittade rätt – Mané bakom målen

28 dagar av 2021 hann gå innan Liverpool hittade rätt. Roberto Firmino gjorde då Premier League-klubbens första ligamål för året – och sedan följde ytterligare två. Till slut blev det 3–1 borta mot Tottenham.

Sadio Mané låg bakom det mesta när Liverpool vann borta mot Tottenham.

Fotboll2021-01-28 23:05

0–1 mot Southampton, 0–0 Manchester United, 0–1 Burnley.

Tre raka mållösa ligamatcher under 2021 som kvickt räknades om till antal dagar utan Premier League-mål.

Till slut blev det 28 stycken innan regerande mästarlaget spräckte nollan.

Och då gjorde tränaren Jürgen Klopps manskap det rejält: Tre stycken prickades in i bortasegern mot Tottenham.

1–0 bredsidade Roberto Firmino in från nära håll under första halvlekens tilläggstid, efter att Sadio Mané plockat ner en djupledsboll på bröstet och hittat in till brasilianaren i Tottenhams straffområde.

Tidigt i andra, i 47:e minuten, stötte målvakten Hugo Lloris ut Manés skott till Trent Alexander-Arnold – som dundrade in 2–0.

I 65:e var Mané i farten igen, och den här gången avslutade han själv. 28-åringen fick tag på Alexander-Arnolds tidiga, höga inlägg och tryckte in 3–1.

Dessförinnan hade Pierre Emile Højbjerg bjudit på ett pressat och välriktat avslut till 1–2 i 49:e minuten.

Tottenham hade ytterligare en boll inne men Son Heung-mins mål i tredje minuten dömdes bort för offside. Även Liverpool fick ett mål bortdömt efter videogranskning.

Med trepoängaren har Liverpool 37 poäng efter 20 omgångar och är fyra i tabellen. Manchester City, med en match mindre spelad, toppar på 41. Tottenham är sexa på 33.