Liverpool kollapsade – City rycker

Liverpool tog ledningen med 1–0 i andra halvlek mot Leicester i Premier League. Men på sju olycksaliga minuter släppte Liverpool in tre mål och kollapsen var ett faktum. Nu rycker i stället Manchester City ifrån i toppen efter två nya mål av Ilkay Gündogan i 3–0-segern över Tottenham.

Jaime Vardy sätter bollen i öppet mål.

Fotboll2021-02-13 15:43

Regerande mästarlaget Liverpool åkte till King Power Stadium i Leicester för att revanschera sig efter förra veckans 1–4-förlust mot ligaledaren Manchester City.

Det gick inte alls.

Det var en ganska tillknäppt tillställning fram till den 67:e minuten när Roberto Firmino på ett galant sätt lyckades få fram bollen till Mohamed Salah som kunde placera in 1–0 till Liverpool.

Ungefär tio minuter senare dribblade sig Leicester-anfallaren Jaime Vardy förbi två Liverpool-spelare och föll vid straffområdeslinjen. Efter en längre VAR-koll dömde domare Anthony Taylor frispark.

Men domarna i VAR-rummet var inte klara för dagen där.

James Maddison slog en låg frispark som letade sig förbi samtliga spelare och hittade nätet. Linjedomaren hade dock vinkat för offside.

På rätt sida

Men VAR-kollen visade att Firminos häl spelade Leicester-spelarna på rätt sida.

Efter kvitteringen dröjde det inte länge innan Leicester skulle fira igen.

Alisson Becker gjorde en feltajmad utrusning på en långboll och debutanten Ozan Kabak, ny från Schalke, såg inte sin utrusande målvakt. De båda krockade och bollen föll till Vardy som kunde springa in 2–1-målet i en tomt mål.

Harvey Barnes fastställde sedan 3–1.

Tvingades utgå

Manchester City vann enkelt över José Mourinhos Tottenham med 3–0. Ilkay Gündogan gjorde två nya mål och har gjort elva fullträffar på sina tolv senaste matcher. Det var också Gündogan som ordnade straffen som Rodrigo sköt 1–0 på i 23:e minuten.

Men den tyske mittfältaren tvingades utgå i slutet med en muskelskada.

Det var Tottenhams femte förlust på de sex senaste matcherna och managern Mourinho blir alltmer ifrågasatt.

City stormar mot mästartiteln och leder med sju poäng före nya tvåan Leicester som också har en match mer spelad. Manchester United ligger trea, en poäng bakom Leicester, och Liverpool är fyra – 13 poäng bakom Manchester City. Tottenham ligger åtta.