Liverpool körde över chanslöst Crystal Palace

Liverpool hade lekstuga mot Crystal Palace. Slutresultatet skrevs till hela 7–0 och både Mohamed Salah och Roberto Firmino blev tvåmålsskyttar.

Roberto Firmino, i mitten, hade all anledning att fira efter att ha gjort två mål mot Crystal Palace.

Fotboll2020-12-19 15:25

Redan i halvtid hade Liverpool hunnit göra tre mål mot Crystal Palace. Takumi Minamino inledde målskyttet redan efter två minuter när han fick en passning av Sadio Mané som han skickade in i vänstra hörnet.

En halvtimme senare kunde Mané skriva in sig själv i målprotokollet när han skickligt placerade in 2–0. Precis innan halvtidsvisslan tjöt utökade en helt fri Roberto Firmino när han fick bollen från Andrew Robertson och kunde lägga in den i mål.

Liverpools målfest fortsatte i den andra halvleken. Sju minuter hade spelats av den andra akten när Jordan Henderson satte 4–0. Och i den 68:e minuten gjorde Firmino sitt andra mål i matchen när han skickade in 5–0. Därefter gjorde Mohamed Salah både 6–0 och slutresultatet 7–0 på tre minuter.

Lokalrivalen Everton är ny tabelltvåa bakom Liverpool i Premier League efter 2–1 hemma mot Arsenal. Yerra Mina gjorde Evertons segermålet som samtidigt fördjupade krisen i Arsenal, som bara har spelat ihop 14 poäng på lika många matcher.

På St Mary's Stadium vann gästerna Manchester City med 1–0 mot Southampton.

Kevin De Bruyne passade en fin boll till Raheem Sterling som stod fri intill straffpunkten och kunde lägga in segermålet i 16:e minuten.