Liverpool mesta mästare – efter 22 straffar

Liverpool är mästare i den engelska ligacupen. Laget besegrade Chelsea efter hela elva straffomgångar. Därmed är man mesta mästare med nio titlar under bältet.

Liverpools Harvey Elliott och Chelseas Marcos Alonso.

Liverpools Harvey Elliott och Chelseas Marcos Alonso.

Foto: Alastair Grant/AP/TT

Fotboll2022-02-27 20:33

Redan på uppvärmningen blev det dramatiskt i den engelska ligacupfinalen mellan Liverpool och Chelsea. Liverpools mittfälts-ess Thiago Alcantara skadade sig och kunde inte spela. 30-åringen bröt ihop på avbytarbänken och fick tröstas av målvakten Alisson Becker.

Liverpool fick efter en dryg timmes spel en frispark mitt på offensiv planhalva. En frispark som möttes av Sadio Manés panna. Nedtagningen hittade till Joel Matip, som nickade upp bollen i nättaket och det såg ut som att Liverpool var på god väg att bli mästare igen.

Men domare Stuart Attwell tog beslutet att Virgil van Dijk, som ansågs påverka spelet, stod offside när frisparken slogs.

Det var inte ont om målchanser, men bollen hittade inte nätet fler gånger under de ordinarie 90 minuterna.

I förlängningen var det Chelseas tur att få ett mål bortdömt för offside och det hände två gånger om. Både Romelu Lukaku och Kai Havertz fullträffar dömdes bort.

I straffläggningen var det desto fler mål. Inte förrän det var dags för målvakterna, i den elfte omgången, att lägga sina straffar kunde matchen avgöras.

Caoimhin Kelleher klev fram för Liverpool och satte en stenhård straff bakom Kepa Arrizabalaga. När rollerna var omvända sköt spanjoren högt över och titeln var därmed Liverpools.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!