Liverpool nära tvåsiffrigt i rekordseger

Noll segrar och en tung förlust senast mot rivalen Manchester United. Men Liverpool studsade tillbaka med besked. 9–0 hemma mot Bournemouth innebär att man tangerar rekordet för den största segermarginalen i en och samma Premier League-match.

Harvey Elliott blev målskytt i Liverpools rekordseger.

Fotboll2022-08-27 17:01

Luis Diaz gjorde 1–0 efter tre minuter. Sedan var det proppen ur för Liverpool.

Efter 45 spelade minuter ledde Liverpool med hela 5–0 – och man fick även ett Luis Diaz-mål bortdömt.

Fem olika målskyttar presenterade sig i första halvlek där den gladaste av dem alla var den 19-årige mittfältaren Harvey Elliott. Elliott åkte på en allvarlig fotskada förra säsongen vilket höll honom borta från spel i nästan ett halvår.

Supertalangens första mål

Nu gjorde supertalangen sitt första Premier League-mål i karriären när han distinkt satte Liverpools andra mål för dagen. Elliott var rejält känslosam och brast ut i tårar i samband med målfirandet.

– Känslorna fick mig lite. Att göra mål på Anfield har varit en dröm för mig ända sedan jag var barn. Med stor press på oss så var det här en stor lättnad. Fem mål i första halvlek var perfekt, säger Elliott till BBC.

Liverpool fortsatte att ösa på i andra halvlek och när Luis Diaz i 85:e minuten gjorde sitt andra mål för dagen betydde det 9–0.

Hemmalaget gjorde allt de kunde för att nå tvåsiffrigt men 9–0 blev slutresultatet, vilket är ett nytt tangerat Premier League-rekord för största segermarginal i en och samma match, skriver ligan på sociala medier.

– Det var en fantastisk match, en exceptionell prestation, säger Trent Alexander-Arnold, en av målskyttarna.

Haaland med hattrick

Ett annat topplag, Manchester City, hade det rejält tufft hemma mot Crystal Palace. Ett självmål av John Stones och mål av danske mittbacken Joachim Andersen gjorde att Crystal Palace hade ledningen i paus med 2–0.

Bernardo Silva reducerade och sedan var det dags för Erling Haalands show. Norrmannen stod för ett hattrick och City vann till slut med 4–2.

Chelsea spelade en dramatisk match hemma mot Leicester. Conor Gallagher drog på sig två gula kort på fem minuter i första halvlek och från och med 28:e minuten var det ett decimerat Chelsea på planen.

Men trots det gjorde London-laget både 1–0 och 2–0 i andra halvlek genom Raheem Sterling. Leicester närmade sig visserligen med en snabb reducering men Sterlings två mål räckte och Chelsea vann med 2-1.

Arsenals segertåg fortsätter. Fyra matcher och fyra vinster är man ensam om i säsongsinledningen.

Men det var Fulham som tog ledningen genom ständige målsprutan Aleksandar Mitrovic. Serben stal bollen från mittbacken Gabriel och satte dit ett ledningsmål.

Martin Ödegaard kvitterade innan Gabriel skulle revanschera sig. Fulhams målvakt Bernd Leno missade bollen som via William Saliba landade rakt framför fötterna på Gabriel som skyfflade in vinnarmålet, 2–1, i den 86:e minuten.

Fakta: Största segrarna i Premier Leagues historia