Liverpool närmare toppen efter nionde segern

Liverpool krymper gapet till toppen i Premier League efter sin nionde raka seger. Efter 2–0 borta mot Arsenal skiljer det bara en poäng till Manchester City.

Diogo Jota får hjälp med att fira sitt 1–0-mål av Luis Diaz och Jordan Henderson.

Fotboll2022-03-16 22:33

Med nio omgångar kvar av Premier League lever toppstriden i allra högsta grad.

Efter Manchester Citys 0–0-match mot Crystal Palace i måndags tog Liverpool in två poäng i och med segern mot Arsenal.

Diogo Jota och Roberto Firmino blev segerskyttar för ett formstarkt Liverpool som inte tappat en poäng i Premier League sedan 2–2-matchen mot Chelsea den 2 januari.

Både målen kom inom loppet av nio minuter i den andra halvleken. Då hade Arsenal hållit jämna steg med gästerna under den första halvleken utan att göra något mål.

I kvällens andra match gjorde Dejan Kulusevski återigen en bra insats för sitt Tottenham. Den svenske landslagsspelaren låg bakom Tottenhams första mål.

Det var i den 37:e minuten som Kulusevski sköt på lagkamraten Christian Romero som kunde styra in bollen i nätet och Tottenhams 1–0-ledning var ett faktum.

Assisten i mötet mot Brighton var svenskens fjärde i ligan denna säsong.

Spurs utökade sin ledning i den 57:e minuten genom skyttekungen Harry Kane. Dejan Kulusevski blev utbytt i den 92:a minuten.

Matchen slutade 2–0 till Tottenham.

Dejan Kulusevski stod för en assist i matchen mot Brighton.