Liverpool sågas efter fiaskostarten: "Pinsamt"

Efter 1–2-förlusten mot Manchester United är det nu Liverpools tur att stämplas som krislag. Backlegendaren Jamie Carragher riktar hård kritik. –Det var pinsamt, säger han.

Klubbikonen Jamie Carragher är inte alls imponerad över Liverpools säsongsinledning. Arkivbild.

Klubbikonen Jamie Carragher är inte alls imponerad över Liverpools säsongsinledning. Arkivbild.

Foto: Jon Super/AP/TT

Fotboll2022-08-23 09:11

Inför stormötet mellan de två bittra rivalerna Manchester United och Liverpool på Old Trafford skrevs rubrikerna mestadels kring hemmalaget.

Dels på grund av de två inledande förlusterna mot Brighton (1–2) och Brentford (0–4), dels för de omfattande protester som ägde rum före och under matchen.

Enligt ESPN hade runt 10 000 United-supportrar samlats och marscherade mot arenan i protest mot ägarfamiljen Glazer. Supportrarna vädrade sitt missnöje mot pengar som plockats ut från klubben, brist på investering på transfermarknaden och den upplevt undermåliga, sportsliga organisationen.

Sånger som skanderade om ägarfamiljens avgång kunde höras både under marschen och från läktarplats.

På planen agerade dock hemmalaget som ett topplag. United, med Anthony Elanga från start, satte tonen direkt och kunde till sist vinna med 2–1. Det var första gången som Liverpool förlorade mot United i ligan sedan 2018. Därmed är det i stället Liverpools säsongsinledning som nu hamnat i fokus.

Titelaspiranten är fortsatt segerlös efter tre omgångar efter att ha inlett med dubbla kryss mot Fulham (2–2) och Crystal Palace (1–1).

Fem poäng bakom rivalerna

Klubbikonen Jamie Carragher är inte alls imponerad.

– Liverpool var chockerande usla defensivt. De var inte påkopplade överhuvudtaget. Varje gång United gick framåt såg det ut som de skulle göra mål. Det var pinsamt, säger han till Sky Sports och fortsätter:

– Liverpool var inte redo för en derbymatch. De såg inte ut att vara redo att spela och det kommer oroa Jürgen Klopp nu. United har fått mycket kritik för deras försvarsspel och det ska Liverpool ha nu också.

Samtidigt som Liverpool kämpar har Manchester City – som ju vann Premier League en poäng före Liverpool i fjol – inlett starkt, trots missräkningen mot Newcastle (3–3) senast.

Redan nu skiljer fem poäng lagen åt med City som tvåa och Liverpool först på en 16:e plats i tabellen.

Presenterade stjärnmittfältare

Jamie Carragher tycks uppgiven kring sitt forna lags titelchanser.

– Just nu känns det mycket. Jag tror inte de kan tänka på City. Liverpool måste hitta tillbaka till sig själva. De har haft en riktigt dålig start. Tidigare har de satt en så hög nivå men de är mil ifrån den nu. De måste fixa detta snabbt, säger han.

För Manchester United – som inför matchen presenterade storvärvningen Casemiro från Real Madrid – kan det möjligen vädras lite morgonluft. Segern förde laget upp på en 14:e plats i tabellen. I nästa omgång väntar bortamöte mot Southampton.

Liverpool fortsätter jakten på säsongens första seger hemma mot nykomlingen Bournemouth på lördag.

Fakta: Liverpools säsongsstart 2022–23

6 augusti: Fulham–Liverpool, 2–2, Craven Cottage.

15 augusti: Liverpool–Crystal Palace, 1–1, Anfield.

22 augusti: Manchester United–Liverpool, 2–1, Old Trafford.

27 augusti: Liverpool–Bournemouth, Anfield.

31 augusti: Liverpool–Newcastle, Anfield.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!