Liverpool sänkte Inter sista kvarten

Liverpool slog till två gånger om under slutkvarten och vann med 2–0 borta mot Inter i Champions League. Nu har Premier League-laget skaffat sig ett drömläge inför hemmareturen. –Man måste vara redo att lida och att göra det hårda arbetet, säger Liverpools Virgil van Dijk.

Mohamed Salah blev målskytt i Liverpools seger.

Fotboll2022-02-16 23:01

Inter och gästande Liverpool bjöd upp till en högintensiv match på Giuseppe Meazza-stadion, men de riktigt vassa målchanserna lös länge med sin frånvaro.

Det var därför inte överraskande att det krävdes en fast situation för att bryta dödläget.

Och det dröjde till den 75:e minuten innan det skedde.

Då svepte den skotske vänsterbacken Andrew Robertson in en hörnspark i straffområdet, som brassen Roberto Firmino skarvade in i bortre hörnet.

1–0 – och stort jubel i Liverpool.

"Välförtjänt seger"

Liverpoolförsvararen Virgil van Dijk säger i en intervju med BT Sport efter matchen att det är tufft att spela borta mot Inter, men att han njöt av stämningen och publiken.

– Man försöker allting och de var väldigt bra defensivt. Men 'Bobby' hittade utrymmet och gjorde ett jättebra mål. En välförtjänt seger, sammanfattar han enligt BBC.

Av bara farten passade det engelska storlaget på att slå till ytterligare en gång kort därpå.

I den 83:e minuten nåddes stjärnan Mohamed Salah av en nickpass i straffområdet, och fick till ett avslut som hittade in i nät via Inter-ben.

Nu har Milanolaget en minst sagt svår uppgift framför sig på Anfield om några veckor.

Nära skräll

Salzburg var nära att plocka en skrällseger i hemmamötet med Bayern München – men gästerna kvitterade till 1–1 i sista stund. Fransmannen Kingsley Coman såg till att det tyska laget inte behövde åka hem med en förlust i bagaget genom sitt mål i den 90:e minuten.

Österrikarna stod annars för en imponerande första halvlek och fick också betalt när nyligen inbytte Junior Adamu skruvade in 1–0 efter drygt 20 minuter. Men det visade sig vara en alltför bräcklig ledning när Bayern satte in slutstöten.