Liverpool till FA-cupfinal efter seger mot City

Det var inte enkelt. Men Liverpool är vidare till final i FA-cupen efter att ha segrat mot Manchester City med 3–2 på lördagen. –Det är ett stort steg för oss som lag, säger Liverpools Virgil van Dijk i Viaplay.

Liverpools Sadio Mane blev dubbel målskytt när laget vann mot Manchester City i semifinalen i FA-cupen.

Fotboll2022-04-16 18:31

Senast lagen möttes, i ligan för en vecka sedan, blev det kryss (2–2). Både Manchester City och Liverpool fajtas om Premier League-titeln – i tabellen ligger City först men Liverpool är tvåa, blott en poäng bakom.

"Svårt att komma tillbaka"

I FA-cupen var det dags för jättarna att åter mötas. Och på Wembley Stadium var det till sist Liverpool som drog det längsta strået – trots att City vände ett tremålsunderläge till 2–3 och var rysligt nära kvittering på tilläggstid.

– Vi gav allt i andra halvlek, säger City-tränaren Pep Guardiola i Viaplay efter förlusten.

– Men det var svårt att komma tillbaka.

Redan från start var det tydligt att Liverpool kommit till semifinalen för att vinna och efter första halvlek stod det 3–0 till Jürgen Klopps manskap.

– Det var smärtsamt. Men ingen här ville ge upp, säger Citys Oleksandr Zintjenko till Viaplay.

Då hade Ibrahima Konaté nickat in matchens första mål på hörna i den nionde minuten, och Sadio Mané gjort både 2–0 och 3–0 i sjuttonde och 45:e minuten.

– Det var en perfekt första halva. Det är City, de är regerande mästare i England, och det kommer alltid vara tufft att möta dem, säger Liverpools Virgil van Dijk.

"Inte vunnit något än"

Men den andra halvleken blev betydligt svettigare. Kort efter halvtidsvilan reducerade City genom Jack Grealish – och precis innan tilläggstiden drog igång ordnade Bernardo Silva 2–3.

Sedan började mardrömsminuterna för Liverpool. Uddamålsledningen hängde oerhört löst när City fick till tre vassa anfall på raken, men de blev resultatlösa.

– Vi gjorde det svårt för oss själva i slutet. Vi hade chanser att avgöra tidigare, säger van Dijk om segern.

I finalen möter Liverpool antingen Chelsea eller Crystal Palace.

Vill sig allt för Liverpool den här säsongen kan man vinna Champions League, Premier League, FA-cupen och ligacupen.

– Vi har inte vunnit något än. Men det är såklart ett stort steg för oss som lag. Oavsett vem vi möter i finalen kommer det att vara tufft, säger Virgil Van Dijk.