Liverpool tog sjunde raka – pressar City

Liverpool fortsätter jakten på Manchester City i Premier League. Lördagens seger hemma mot West Ham, 1–0, var tabelltvåans sjunde raka triumf i ligan.

Sadio Mané.

Sadio Mané.

Fotboll2022-03-05 20:24

Det räckte med ett mål för att inkassera ännu en trepoängare. Efter knappt en halvtimmes spel höll sig stjärnan Sadio Mané framme på ett inspel och petade in 1–0.

Det skulle visa sig bli segermålet i matchen.

Liverpool fortsätter därmed sin fina form och nu har Jürgen Klopps lag inte tappat poäng i Premier League på över två månader.

Det har lett till att Manchester Citys tidigare så betryggande ledning har krympt till tre poäng.

Bakom toppduon tog Chelsea en övertygande 4–0-seger borta mot bottenlaget Burnley. Londonlaget avgjorde matchen i början av andra halvlek när man slog till fyra gånger inom loppet av 22 minuter.

På Carrow Road i Norwich spelade Christian Eriksen från start för första gången sedan hjärtstoppet i fjolårets EM.

Dansken, som skrev på för Brentford i januari, fick dessutom stanna på plan hela matchen. Brentford tog hem bortamatchen med 3–1.

Anfallaren Ivan Toney gjorde samtliga mål, varav två på straff, för bortalaget.

Brentfords svenske lagkapten Pontus Jansson spelade 90 minuter i mittbackslåset.