Liverpools fiasko – föll mot tabelljumbon

Liverpools tuffa säsongsinledning fortsätter. Borta mot tabelljumbon Nottingham blev det förlust med 0–1 efter mål av tidigare akademispelaren Taiwo Awoniyi. I Manchester blev det norsk succé när City slog Brighton med 3–1 efter två mål av Erling Haaland.

Liverpool förlorade med 0–1 mot nykomlingen Nottingham.

Liverpool förlorade med 0–1 mot nykomlingen Nottingham.

Foto: Joe Giddens/AP/TT

Fotboll2022-10-22 15:27

Efter tre raka segrar – mot Rangers, Manchester City och West Ham – såg det ut som vinden hade vänt för Liverpool. Då var det dags att gå på en ny mina i bortamötet mot Nottingham.

Tabelljumbon hade endast en seger inför dagens möte, men det var ett taggat hemmalag som kom ut på City Ground. Första halvleken förblev dock mållös.

I den andra var det Nottingham som öppnade målkontot när Taiwo Awoniyi hittade rätt i den 55:e minuten. Kanske extra bittert för Liverpool då nigerianen startade karriären i Merseyside-lagets ungdomsakademi.

United-lånets jätteräddning

Jürgen Klopp agerade genom att byta in Trent Alexander-Arnold och högerbacken var nära att hitta rätt med en nick, men Dean Henderson stod i vägen i Nottinghamburen.

Det var inte sista gången den från Manchester United-utlånade målvakten skulle tvingas till aktion. Virgil van Djik fick gå upp ostört på en hörna på tilläggstid och såg ut att ha kvitterat, men Henderson stod för en fantastisk enhandsräddning och räddade samtliga tre poäng till hemmalaget.

Nottingham klättrar nu upp på en 19:e plats i tabellen, förbi Leicester. Liverpool är kvar som sjua med elva poäng upp till serieledande Arsenal.

Haalands nya succé

Manchester City inledde skarpt i hemmamötet mot Brighton. Erling Haaland sprang sig fri efter att målvakten Éderson hittat honom med en lång passning. Norrmannen tryckte bort sin försvarare och kunde sätta dit 1–0.

Han utökade därefter från straffpunkten innan Brighton lyckades reducera genom Leandro Trossard. City stängde dock butiken när Kevin De Bruyne avlossade en rejäl högerkanon från distans. Matchen slutade 3–1 och City närmar sig nu Arsenal i toppen.

På Goodison Park visade Everton klass när man städade av Crystal Palace. Segersiffrorna skrevs till 3–0 efter mål av Dominic Calvert-Lewin, Anthony Gordon och Dwight McNeil.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!