Målvakten efter benbrottet: "Ingår i spelet"

Mörlunda GIF åkte på dubbla smällar i tisdagens hemmamatch mot Fliseryd. Målvakten George Stenborg fick tidigt lämna planen med ambulans med ett benbrott. Till råga på allt släppte Mörlunda in 2–1 i slutminuten och föll. "Det var svårt att fokusera på matchen. Alla tankar gick till George", säger Mörlundas tränare Joakim Blomberg.

Joakim Blomberg är tränare i Mörlunda som åkte på dubbla smällar i tisdagens match mot Fliseryd.

Joakim Blomberg är tränare i Mörlunda som åkte på dubbla smällar i tisdagens match mot Fliseryd.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-31 18:00

Mörlunda gjorde en riktigt bra insats hemma mot nya serieledarna Fliseryd. Det var dock en klen tröst i sammanhanget då allt kretsade kring en otäck situation i upptakten av matchen. 

– Jag hade lite svårt att se exakt vad som hände från min position på bänken. Som jag har förtsått det gick vår målvakt in i en duell om bollen med en motståndare. Det hördes en ganska tydlig smäll och efter ett tag insåg vi att George drabbats av ett benbrott. Matchen fick avbrytas i nästan en halvtimme i väntan på ambulans och det var plågsamt att höra Georges skrika av smärta under tiden, säger Blomberg.

När Sporten når George Stenborg själv på onsdagen intygar han att det senaste dygnet varit en pina.

– Jag har aldrig brutit något tidigare under mina 40 år i livet, men nu kan jag intyga att det gör fruktansvärt ont.

Han fördes till sjukhus och undersöktes. De första beskeden låter positiva.

– För tillfället mår jag bra här på sjukhuset. Jag har fått mycket smärtstillande och det hjälper. Som tur är var inte benbrott så komplicerat att en operation behövdes. Jag ska gipsa om benet och får åka hem till frugan under torsdagen, berättar Stenborg.

Han är även noga med att poängtera att han inte känner några "hard feelings" gentemot Fliserydsspelaren.

– Jag har absolut inget agg mot min motståndare. Jag vet att i sådana situationer gör man allt för att vinna bollen. Det ingår tyvärr i fotboll/sport samt livet. Och den dagen vi möts igen på fotbollsplan ska han få en kram av mig! Man vill aldrig vara en spelare som skadar en annan spelare så jag hoppas han kan släppa det och spela vidare.

När matchen väl kom igång gav William Steinholtz Mörlunda ledningen med 1–0. Fliseryd kvitterade innan halvtid, och i 91:a minuten kom avgörandet.

– Fliseryd får en frispark vid straffområdeslinjen som de skjuter under muren. Våra spelare hoppar tyvärr och bollen rullar in. Det kändes extra surt att förlora på det viset förstås, men i det stora hela spelar som sagt resultat mindre roll en sådan här gång. Vi kan i alla fall ta med oss att vårt försvarspel sett väldigt stabilt ut på sistone. Det är just på fasta situationer som vi är sårbara, säger Joakim Blomberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!