Kisa kan komma att byta serie: "Ställt frågan"

Det finns en risk för att Kisa BK inte kommer till spel i division 5 med B-laget. "Som vi ser det nu så har vi kanske inte den bredden i truppen för att ha ett lag i femman", säger Robert Wass i KBK.

Kisa BK kan begära sig ner i seriesystemet med B-laget.

Kisa BK kan begära sig ner i seriesystemet med B-laget.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-02-09 13:30

Östergötlands FF ställde inför säsongen 2022 om till en rak seriepyramid på herrsidan, vilket innebar att östgötaklubbarnas B-lag inte behövde spela i reservlagsserier. De kunde istället spela och ingå i riktiga divisioner.

Kisa BK hade då sitt A-lag i division 3 och sitt B-lag i division 5. Det kan förändras till 2023. Enligt Robert Wass, som sitter med i sportgruppen i KBK, har klubben undersökt möjligheten att spela i en annan serie.

– Vi har diskuterat det och ställt frågan till ÖFF om hur sent man kan dra sig ur serien, för att istället spela i division sex eller något liknande. Vi har inte pratat om att skrota B-laget helt, säger han och fortsätter:

– Som vi ser det nu så har vi kanske inte den bredden i truppen för att ha ett lag i femman.

Kisa BK inleder sitt träningsmatchande den 26 februari, mot kommande seriekonkurrenten Hemgårdarnas BK. Därefter väntar ett gäng träningskamper, innan division 3 drar igång i april. För Kisas del väntar nykomlingen IF Haga i premiären.

Hur ser det ut i truppen?

– Det börjar ta sig, måste jag säga. Vi är på jakt efter en målvakt och det är där största fokuset ligger. Vi har haft en bra kandidat nere på träningarna de senaste veckorna och det är lite smådetaljer kvar. Annars får vi se i övrigt, det kan säkert dyka upp någonting framöver. Men prio ett ligger på att hitta en målvakt.

Robert Wass.
Robert Wass.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!