Lokala laget får friplats – flyttas upp en serie

Efter många och långa år i division 6 får Hägerstads IF nu chans att spela i "femman". Laget blev erbjudna en vakant plats och tackade ja. "Kul, det är precis vad föreningen behöver", säger Jesper Wahlström.

Från division 6 till division 5. Det steget tar det lokala fotbollslaget. Genrebild.

Från division 6 till division 5. Det steget tar det lokala fotbollslaget. Genrebild.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2022-01-12 13:22

Hägerstads IF slutade fyra i division 6 förra säsongen – men kommer ändå att flyttas upp en serie. Föreningen har tackat ja till en friplats i division 5. 

– Vi blev erbjudna en vakant plats i femman efter att några lag dragit sig ur och tackat nej. När vi fick frågan så kollade vi med vår styrelse, våra ledare och våra spelare och responsen var bara positiv, säger HIF:s Jesper Wahlström. 

Hägerstad var däremot inte först i kön.

– Nej, jag misstänker att ett lag som Stjärnorp måste ha fått frågan, eftersom de slutade före oss i serien, menar Wahlström, som bara ser fördelar med att spela i en högre division 2022.

– Det värsta som kan hända är att man åker ner i sexan igen. Vi ser det som en kul utmaning och det ska bli skönt att möta lite nya lag också. Föreningen har legat och slumrat lite med en jättebra spelartrupp i många år, där engagemanget från truppen kanske saknats. Sen har det varit tråkiga år med pandemin också. Nu har vi fått garantier av spelarna att de ska lägga ner mer tid, vilket var en förutsättning för att vi skulle tacka ja. Utan stöd från truppen hade det inte varit någon mening med det.

Under vintern har Hägerstad plockat in flera intressanta nyförvärv, där Robin Gustafsson från Gullringens GoIF kanske är det mest intressanta på förhand.

Vad tycker du om truppen ni har i nuläget?

– Jag tycker att vi har ett tillräckligt bra spelarmaterial, med många som spelat i division fyra, bland annat. Vi har möjligtvis ett par namn till som jag tror kommer ansluta, men vi får se. Jag är ändå jättenöjd med truppen vi har. Samtidigt förändras målsättningen, när vi nu ska sikta på att försöka hålla oss kvar istället för att gå upp, säger Wahlström och fortsätter:

– Vi skulle gärna vilja ha in en vänsterytter. Där tycker jag att vi saknar alternativ. 

Det är ännu inte klart vilka lag Hägerstad kommer få möta i division 5 kommande säsong. Jesper Wahlström har sina tankar.

– Derby, Kenty, Linghem, Gottfridsberg och Malmen, som vann vår serie förra året, borde vi få möta. Men det är jättesvårt att veta nu eftersom det är ganska rörigt. De (Östergötlands FF) inför division sju-serier också och många U-lag ska in. Vi får se hur det blir. Det ska i alla fall bli jätteroligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!