Lokala fotbollsstjärnan är gravid: "Ett nytt kapitel i livet"

Sista matchen med gänget. Det blev det för Nathalie Johansson med Vimmerby IF vid segern med 4–2 hemma mot Falköping. Hon är nämligen gravid. "Det är ett nytt kapitel i livet som väntar", säger hon.

Vimmerby IF:s målfarliga forward Nathalie Johansson är gravid och gjorde sin sista match för säsongen på lördagen.

Vimmerby IF:s målfarliga forward Nathalie Johansson är gravid och gjorde sin sista match för säsongen på lördagen.

Foto: Arkiv

Fotboll2024-06-29 15:36

28-åriga Nathalie Johansson har spelat i Vimmerby IF sedan 2012 och blivit lagets skyttedrottning vid flera tillfällen. Den här säsongen har hon stått för 14 mål på tio matcher och i hög grad bidragit till att laget leder serien.

I lördagens seger mot Falköping där VIF vände 0–2 i halvtid till vinst med 4–2 svarade Johansson för ett av målen. Efter slutsignalen blev det extra känslosamt och många kramar och lyckönskningar. 

undefined
Nathalie Johansson bidrog med ett mål i sin sista match för säsongen.

I dagarna gick nämligen hon och sambon Daniel Ohlsson ut med att de ska bli föräldrar i december. 

Hur känns det?

– Det är ett nytt kapitel i livet som väntar och jag ser väldigt mycket fram emot att bli mamma. Fotbollen har varit en väldigt stor del av mitt liv, men det finns annat vid sidan av som är större. 

Lördagens match blev därmed den sista för Nathalie med VIF den här säsongen.

– Jag kände av en del idag att orken tröt i vissa situationer så efter sommaruppehållet får laget klara sig utan mig. Det tror jag de kommer att lösa jättebra.

undefined
Nathalie Johansson kramar om forwardskollegan Frida Pöder efter deras sista match tillsammans på ett tag.

VIF har motsvarat favoritskapet i serien så här långt och ser ut att vara på väg upp i division 1. Om de löser det återstår det att se om lagets skyttedrottning är tillbaka i laget till nästa år.

– Jag har inte tänkt så mycket på om jag ska spela vidare efter att jag har blivit mamma. Men spontant har jag kanske svårt att tro att jag kan vara utan fotbollen helt i framtiden. Jag får känna efter där och då.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!