Lokala lag kan få oväntad hjälp i jakten på en division tre-plats

Avslutningen av fotbollsfyran kommer bli en riktig nagelbitare, där alla våra fyra lokala lag fortfarande har chansen på serieseger eller kval uppåt.

Den senaste tiden har det förekommit uppgifter om att Glömminge inte vill gå upp i trean. Det är något som klubbens ordförande Bitte Börjesson delvis bekräftar. Den här bilden är från vårmötet mellan Hultsfred och Glömminge. Foto: Roelof Stroetinga

Den senaste tiden har det förekommit uppgifter om att Glömminge inte vill gå upp i trean. Det är något som klubbens ordförande Bitte Börjesson delvis bekräftar. Den här bilden är från vårmötet mellan Hultsfred och Glömminge. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Fotboll2017-09-06 05:30

Vår tidning kan nu dessutom avslöja att serieledande Glömminge är ytterst tveksamt till att ta steget upp i division tre.

– För oss gäller det nog att inte tänka för mycket på det, säger Magnus Fält, tränare i Västerviks FF, vars lag i nuläget ligger trea på samma poäng som tvåan Smedby BoIK.

Glömminge IF sitter i förarsätet inför de fyra sista omgångarna av division fyra – trots storförluster mot IFK Tuna (1-5) och Västerviks FF (0-4) de två senaste matcherna.

Med fyra omgångar kvar att spela har man tre poäng ner till kvallaget Smedby BoIK och trean Västerviks FF, samt även klart bättre målskillnad.

Där bakom är det sedan knallhårt. Inom tre poäng trängs Hultsfred, Ängö, Hossmo IFK Tuna och Gullringen – alla med chans att blanda sig i striden.

Men nu kan de jagande lagen få hjälp i jakten på serieseger och kvalplats. 

För vår tidning berättar nämligen Glömminge IF:s ordförande Bitte Börjesson att föreningen är ytterst tveksam till att ta klivet upp i division tre i händelse av serieseger – trots att det skulle innebära nedflyttning ända ner i division sex om man inte gör det.

– Vi har varit uppe i trean tidigare och vet vad det innebär. Det är många i vår trupp som har familj och kanske inte vill lägga den extra tiden på resor. Sedan har vi inte så stor trupp och egentligen inte heller en trupp för att gå upp, säger hon.

Innebär det att ni tänker avstå uppflyttning?
– Hur vi än gör sätter vi oss i en jädra sits, men vi kommer inte ta något definitivt beslut förrän efter säsongen. Då tar vi beslutet tillsammans – styrelse, spelare och ledare, säger Bitte Börjesson.

Många fotbollsintresserade har höjt på ögonbrynen efter tidigare suveräna Glömminges två senaste brakförluster.
– Vi har haft 6-7 ordinarie A-lagsspelare borta, berättar Bitte Börjesson.

Så de insinuationer om att ni nog kommer ”råka” förlora några matcher till och därmed på egen hand lyckas undvika serieseger eller kvalplats ger du inget för?
– Det finns inte på världskartan. Vi skulle aldrig kunna tänka oss att göra så. Dels är det osportsligt gentemot andra lag, men framför har våra killar alldeles för stor vinnarmentalitet.

Nuvarande tabelltvåan Smedby BoIK har däremot inga andra tankar än att ta klivet upp om tillfälle ges – inte för tillfället i alla fall.
– Vi vill alltid vinna och utvecklas, så för närvarande har vi ingen annan målsättning än det, säger ordföranden Benny Karlsson.
– Sedan har man ju alltid den ekonomiska aspekten. De 150 000 kronorna extra som det nog kostar att spela i trean är en avsevärd summa för en liten förening, men den avvägningen får vi göra om frågan skulle uppstå.

För formstarka Västerviks FF kan Glömminge IF:s kommande besked så klart göra vägen till den eftertraktade platsen i nästa säsongs division tre betydligt enklare.
– Jag har hört det här ryktet tidigare, men för oss gäller det nog att inte tänka på det och vaggas in i någon tro att vi skulle vara i någon form av delad serieledning, säger VFF-tränaren Magnus Fält.

– Men visst skulle det vara helt galet om det blir så. Men vi måste fokusera på vårt. Om vi vinner de fyra matcherna som är kvar, vilket vi ska göra, så tror jag att det går vägen.

Men då måste ni ändå få hjälp från annat håll?
– Den kommer redan det här veckoslutet. Jag tror att Gullringen vinner mot Smedby på fredag och att Hultsfred tvålar till Glömminge borta på lördag, säger Magnus Fält.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!