HFK drar sig ur och börjar om i fyran

Spel mot ett mål och klara förluster i många matcher. Nu väljer Hultsfreds FK att dra sig ur division 3 Dam. Men får ändå chansen att börja om i fyran igen efter sommaruppehållet. "Det blir bra för laget att få den här chansen så spelarna kan hitta tillbaka till glädjen med fotbollen igen", säger HFK-tränaren Christian Johansson.

Hultsfreds FK:s Damer drar sig ur division 3 och börjar om i fyran efter sommaruppehållet.

Hultsfreds FK:s Damer drar sig ur division 3 och börjar om i fyran efter sommaruppehållet.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-21 12:03

Hultsfred var ett topplag i trean ifjol och hade även ett B-lag i division 4. Inför den här säsongen drabbades laget av spelartapp och valde att enbart fokusera på A-laget i division 3. Efter serieomläggning visade det sig dock att trean var betydligt tuffare i år. HFK har åkt på många klara förluster och nu väljer klubben att agera halvvägs in i serien.

– Vi har fört diskussioner med spelarna i laget och fått till oss att en del av dem haft funderingar på att sluta eller ta timeout. Motståndet har varit alldeles för tufft för oss i många av matcherna. Vi har inte kunnat spela vårt eget spel utan mest fått fokusera på att försvara oss. Då blir utvecklingen lidande för tjejerna, säger Christian Johansson.

HFK kommer ändå att kunna spela vidare på höstsäsongen. Tack vare att serierna i Division 4 gjorts om får laget chansen att ta steget ner efter sommaruppehållet.

– Vi går in i en fortsättningsserie och får chansen att bygga från grunden igen så spelarna kan hitta tillbaka till glädjen med fotbollen. Det är väldigt tacksamt att vi får den här möjligheten och helt rätt väg att gå för våra unga spelare. Tjejerna är duktiga och nu får de mer tid på en nivå där de kan känna sig trygga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!