Lokala laget förstärker – och tappar spelare

Hägerstads IF verkar ännu en gång ha något spännande på gång. Nu har man lockat till sig Kevin Jackeltoft från Rimforsa IF. "Det är kul att få in en yngre spelare, så att det inte bara är gamla gubbar i laget", skrattar HIF:s Jesper Wahlström.

Jesper Wahlström, Hägerstads IF.

Jesper Wahlström, Hägerstads IF.

Foto: Arkivbild

Fotboll2021-12-01 12:00

För en dryg månad sedan blev Robin Gustafsson, från Gullringens GoIF, klar för spel i Hägerstads IF. Och klubben fortsätter nu att plocka spelare från en högre hylla. 17-årige Kevin Jackeltoft hämtas in från division 4-laget Rimforsa IF. 

– Han har varit med och tränat och det känns väldigt roligt att han ska spela hos oss nästa år. Han var inte helt nöjd med sin situation i RIF mot slutet och valde oss när vi kunde garantera honom speltid, säger HIF:s Jesper Wahlström och fortsätter:

– Sen är det också kul att få in en yngre spelare, så att det inte bara är gamla gubbar i laget, haha. 

Däremot går Max Dojcinovic åt andra hållet och lämnar Hägerstad för Rimforsa.

– Tyvärr så har han haft stora problem med skador och inte spelat så mycket för oss. Nu vill han testa och se hur det funkar i RIF. Ett tråkigt tapp för oss, eftersom han är en väldigt bra kille, menar Wahlström. 

Det står också klart att en så kallad rak seriepyramid införs på herrsidan i Östergötland, vilket innebär att föreningarnas reservlag kan ta plats i de ”vanliga” serierna, som högst i division 4. Bakgrunden är att antalet lag minskat drastiskt under de senaste åren. Därtill inför man division 7-serier i Östergötland.

Föreningarnas B-lag anmäls in i division 6 och division 7 från och med nästa säsong. Enligt ÖFF möjliggör det "fler matchtillfällen och utvecklande matchmiljöer, bättre geografiskt indelade serier och en ökad möjlighet till föreningssamarbeten".

Jesper Wahlström var med på ett ÖFF-möte tidigare i veckan, där förändringarna diskuterades. 

– Det kan bli så att de bästa reservlagen går in i division 5, vilket vi tycker är bra. Vi är inte så intresserade av att möta ett högt rankat toppat U-lag i en avgörande match i division 6. 

Han fortsätter:

– De lagen som spelar högre upp vill att allt ska släppas fritt och att vi bara ska köra. Vi vill å andra sidan ha hårdare restriktioner för de lag som är med. Så det var tydligt att det var två läger på mötet. Men det kommer nog ta ett par år innan systemet sätter sig. Samtidigt är det bra att man gör något åt det här, när antalet herrlag minskat. Förhoppningsvis kan Rimforsa IF:s U-lag hamna i vår serie, så att vi får ett roligt derby nästa säsong. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!