Klubben vill återuppliva seniorlaget – tränare klar

Den lokala fotbollen kan mycket väl bli ett lag rikare nästa säsong. Mörlunda GIF planerar att återuppliva ett seniorlag på herrsidan och ge sig in i division 6. "Vi har redan en tränare klar", säger Johan-Arvid Danielsson, ordförande i klubben.

Mörlunda GIF har planer på att starta upp ett seniorlag på herrsidan igen.

Mörlunda GIF har planer på att starta upp ett seniorlag på herrsidan igen.

Foto: Arkivbild/Montage

Fotboll2021-11-17 12:30

Mörlunda GIF hade ett herrlag med i seriespel under en stor del av 2010-talet. Säsongen 2016 blev dock deras sista. 

Nu, snart sex år senare, är klubben på god väg att starta upp ett representationslag igen. Ordföranden Johan-Arvid Danielsson berättar om arbetet och planerna.

– Vi startade en sportgrupp under sensommaren som utredde möjligheten. Det är ett litet gäng med gamla fotbollsspelare. Vi känner att vi har en fungerande ungdomsverksamhet med ett 50-tal aktiva ungdomar. Det vi saknar är just ett representationslag, säger han och fortsätter:

– Det skulle vara synd om de äldsta ungdomarna om de inte får uppleva det jag och många andra i sportgruppen fick göra. Vi frågade oss själva var vi såg föreningen om fem år. Ska vi bara ha en ungdomsverksamhet eller ska vi även ha ett seniorlag? Vi var överens om att vi vill ha ett seniorlag på Lillesjö för att kunna erbjuda det till våra unga.

undefined
Johan-Arvid Danielsson, till höger, är ordförande i föreningen.

Faktum är att man har gjort klart med en tränare för laget. Joakim Svensson, tidigare i VSGF/JAIK, är den som får uppdraget. 

– Vi ska även få tag i en assisterande tränare. Sen har vi ungefär 25 till 30 spelarnamn med lokal anknytning som vi ska kontakta. Visst, vi hade kunnat ringa ihop ett lag på kort sikt för att kunna spela den här kommande säsongen, men vi vill ha hem våra Mörlundasöner och bygga något långsiktigt. Sen får vi kanske komplettera truppen efter det. Men målet är inte att gå in och vinna sexan direkt, säger Johan-Arvid Danielsson.

Har ni märkt av ett intresse för ett seniorlag?

– Oh, ja. Vi har varit lite passiva tidigare men nu ser vi att det finns möjligheter. Vi ger det ett ärligt försök nu och laddar på. Man måste ha lite visioner och våga tro på att det ska bli väldigt bra. Planen är att steppa upp det lite och göra det lite proffsigare, även om vi ska spela i division sex. Det går att ha roligt och samtidigt hålla det på en bra nivå. Därför har vi också tänkt oss en bred ledarstab så att vi har mycket folk runt omkring.

Är det någon spelare som är klar i nuläget?

– Nej, inte riktigt. Planen är att alla spelare vi tänkt kontakta ska vara kontaktade nästa vecka. Sen får vi se om vi får ihop det. Det känns ändå som att vi börjat i rätt ände, med att ha en tränare klar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!