Lokala laget letar tränarlösning: "Olika alternativ"

Mycket tyder på att det kan bli en riktigt trevlig fotbollssäsong för Frödinges herrlag. Det finns dock en pusselbit kvar att lösa: huvudtränarposten. "Vi jobbar med ett par alternativ till vem som ska in tillsammans med Nicke Gunnarsson", säger Henric Blomberg.

Mycket är klart i FBSK, men klubben har inte gjort klart med tränarkollega till Niklas Gunnarsson ännu.

Mycket är klart i FBSK, men klubben har inte gjort klart med tränarkollega till Niklas Gunnarsson ännu.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-02-20 19:30

Om två månader är det dags. Då väntar Fårbo hemma för FBSK i seriepremiären. 

Frågan är vem som ska coacha laget från sidan då?

– Vi jobbar förstås på den frågan, men känner ingen jättepress. Det viktigaste är att vi landar rätt i det här. Vi har ett par alternativ, både externt och internt, säger Henric Blomberg i sportgruppen och passar samtidigt på att hylla den spelande assisterande tränaren Niklas Gunnarsson. 

– Nicke har kommit in i det bra och tagit ett stort ansvar på träningarna. Det är mycket glädjande. Han tycker också det är väldigt roligt och har bra uppbackning från Niklas Gustavsson. Dessutom hjälper Dick Johansson till. 

När ska ni ha det klart med en huvudtränare?

– Vi har ingen tidsram, men vi vill ha det klart när matcherna startar på försäsongen. Vi ska fylla upp på ledarsidan, sedan har vi inte förankrat exakt hur. Vi är måna om att Niklas Gunnarsson ska spela, då han självklart har mycket att tillföra där, men sedan vet vi inte om han delar på huvudtränarrollen med någon annan eller blir assisterande. 

Blomberg är optimistisk inför säsongen och är nöjd med det mesta så här långt. 

– Vi har en bra uppslutning på träningarna och har en spännande trupp. 

Laget kan räkna in hela tio nyförvärv: Tage Falk, Niklas Gunnarsson, Samuel Johansson, Eric Karlfeldt, Oscar Andersson (samtliga Vimmerby IF), Abdi Salah Hassan, Ilias Fayaz (Boston), Jacob Fridell (Södra Vi), Khalid Said Diviye (Storebro) och Tobias Thuresson (IFK Tuna). På minuskontot finns Martin Karlsson till Timmernabben. 

Första tävlingsmatchen spelas i mitten av mars, då Hebe står för motståndet i Toyota Cup. 

Vad tycker du om serieindelningen?

– Mycket bra. Förra säsongen hamnade vi i en serie där vi mötte flera lag som vi tidigare inte mött, men det var ändå blandande reaktioner bland spelarna. Många tyckte att det var lite långa resor då. Nu är vi tillbaka i en serie (Västervikssexan) där vi känner igen många lag och som vi normalt sett brukar möta. Det är positivt och killarna är taggade för alla derbymatcher. 

Frödinge möter följande lag i serien: IF Hebe, Ankarsrums IS, Hjorted/Totebo, Tjust IF FF, Fårbo FF, BOIF, IK Tuna Södra, Hammarsgärde BK, Krokstorps IF och Överums IK. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!