Lokala laget tar paus – spelare positiv för covid-19

Coronaviruset fortsätter att sätta käppar i hjulen för våra lokala fotbollslag. Nu har division 5-klubben Målilla GoIF tvingats ta ett träningsuppehåll, efter att en spelare i truppen testats positivt för covid-19. "Vi vill inte bidra till någon smittspridning", säger tränaren Johan Hägg.

En spelare i det lokala laget har testats positiv för covid-19.

En spelare i det lokala laget har testats positiv för covid-19.

Foto: Tommy Soderlund/Arkiv

Fotboll2021-03-27 16:55

Målilla GoIF har tagit ny sats inför det här året och förbereder sig inför ytterligare en säsong i "femman". Johan Hägg är ny huvudtränare och har Daniel Skoog bredvid sig som assisterande, spelande tränare. Därtill har man värvat friskt och fått in flera nya spelare. 

Men nu har man fått ta ett uppehåll. För några dagar sedan fick Johan Hägg beskedet att en spelare i laget testats positivt för covid-19.

– Vi har tagit en paus nu. Det är en spelare som är positiv, men han har inte tränat med laget på en och en halv vecka. Vi har beslutat att pausa den här veckan och provta alla i laget, för att vara på den säkra sidan. Det finns ungdomar i laget som går i skolan och andra har arbetskollegor som man eventuellt kan smitta. Vi vill inte bidra till någon smittspridning, förklarar Johan Hägg. 

Laget har annars tränat på sedan i januari och ligger långt fram i förberedelserna, enligt tränaren.

– Vi har kört tre gånger i veckan fram till för två veckor sedan. Då gick vi ner till två träningar för att hålla motivationen uppe hos spelarna. Sen kommer vi höja träningsdosen igen när det närmar sig matcher.

Har någon eller några av de nya spelarna imponerat på dig lite extra?

– Det är många som börjar växa in i det nu. Om jag ska lyfta fram några så är det Filip Lagergren (ny från Hultsfreds FK) och Remy Barraza (ny från BK Boston). 

Målilla befinner sig i precis samma situation som alla andra lokala fotbollslag. Träningsmatcherna har fått ställas in och seriepremiären har skjutits upp till månadsskiftet mellan april och maj. 

– Det har varit stora utmaningar med tanke på omständigheterna. Det är svårt att bygga ett nytt lag när man inte fått komma ut på stora ytor och se vilka spelare som funkar med varandra i spelsystemet, menar Hägg.

Är du orolig för att seriepremiärerna skjuts upp ytterligare?

– Lite oroad är man, speciellt när den brittiska mutationen tagit fart nu. Jag tycker egentligen att Smålands Fotbollförbund kanske ska bjuda in lite ledare och folk från sportgrupperna i lagen så man kan vädra sina åsikter. Det hade varit bra, tror jag. Samtidigt har jag full förståelse för att vi inte får spela matcher som läget är nu. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!