Rimforsa IF tog ny seger på hemmaplan

Rimforsa IF hänger på topplagen i sin division 4-serie. På måndagen tog man en viktig 3–1-seger hemma mot Mjölby Södra IF.

Daniel Rambins Rimforsa IF har kontakt med topplagen efter måndagens seger.

Daniel Rambins Rimforsa IF har kontakt med topplagen efter måndagens seger.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-20 21:06

RIF:s herrar följde upp förra omgångens 3–2-vinst mot Zeros med att återigen göra tre mål. 

Den här gången, mot Mjölby Södra, var segern snäppet större.

– Det var jämnt, där vi var bättre i första halvlek och Mjölby bättre i andra. Det var väldigt skönt att vinna, säger tränaren Mats Andersson.

Hemmalaget fick en bra start när Adam Stragnefeldt satte 1–0 i mitten på den första halvleken. Gästerna kom tillbaka kvickt och kvitterade bara några minuter senare. Det resultatet stod sig knappast länge. Anton Aamodt klev fram och såg till att RIF ändå fick med sig en ledning in till pausvilan. 

Båda lagen vaskade fram ett par chanser i den andra halvleken. Det dröjde dock till den 85:e minuten innan nästa mål skulle falla. Och visst var det Rimforsa, via Sam Lenneman Söderberg, som fick sätta punkt för tillställningen.

– Även om de (Mjölby Södra) tar över lite i andra så är jag så glad att vi accepterar det, ligger rätt, vinner bollar och knyter ihop säcken till slut. Isak (Arvidsson Nägga) får visserligen göra ett par bra räddningar, men det känns ändå inte som att vi får det där trycket mot oss, menar Andersson och fortsätter:

– Vi pratar jättemycket om att bygga vinnarkultur och att man inte kan dominera varje match i 90 minuter. Vi lär oss hela tiden och har tagit stora steg. 

Målvakten Arvidsson Nägga, mittbacken David Lund, mittfältaren Adam Stragnefeldt och anfallaren David Cederholm fick beröm i RIF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!