Lokala lagets match flyttas – misstänker covid-19

Djursdala SK skulle ha spelat premiär i division 5 mot Fårbo på fredagkvällen. Så blir det inte. En spelare i DSK misstänks ha smittats av coronaviruset covid-19, något Dagens Vimmerby var först med att rapportera om. "Det är riktigt tråkigt", säger tränaren Patrik Nilsson.

Foto: MATHILDA AHLBERG

Fotboll2020-06-26 13:19

Patrik Nilssons Djursdala SK hade sett fram emot seriepremiären under en lång tid. Under fredagkvällen skulle laget ha premiärspelat hemma mot Fårbo – men matchen har nu skjutits upp.

– En spelare i laget har umgåtts med en vän som bekräftats vara smittad av coronaviruset (covid-19). Efter det har vår spelare insjuknat och vi väljer därför att inte ta några risker. Det fanns inga andra alternativ än att skjuta fram matchen, säger Nilsson.

Spelaren i fråga har tränat med laget under veckan.

– Ja, han tränade med oss så sent som i tisdags. Han testade sig idag (läs fredag) och svaret kommer om två-tre dagar, säger Nilsson.

Vad har ni fått för reaktioner av spelarna i laget?

– Vi har inte pratat om det mer än att vi skrivit om det i vår gemensamma grupp. Men jag sa att de ska hålla sig lugna och inte hetsa upp sig. 

DSK har ställt in alla träningar den närmsta tiden.

– Vi har gjort det tills vidare. Vi inväntar testresultatet innan vi tar några andra beslut.

Fredagens motståndare, Fårbo FF, har också meddelats.

– Fårbo tyckte givetvis att det var bra att matchen skjuts fram. Förbundet vet också om det här och jag tror att matchen flyttas till den 8 augusti, som är ett reservdatum som finns. 

DSK har även en annan match inplanerad innan sommaruppehållet, den mot Målilla GoIF. 

– Vi avvaktar med att ställa in den tills vi vet vad som händer. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!