Helt jämnt i kampen mellan skyttedrottningarna

13 mål på fyra matcher. Det är facit för såväl Caroline Phalén i HFK och Emma Sjökvist i HM IS i fortsättningsserien av division 4.

Caroline Phalén och Emma Sjökvist har öst in mål i början av höstsäsongen.

Caroline Phalén och Emma Sjökvist har öst in mål i början av höstsäsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-04 12:37

Hultsfred–Landsbro B 8–0

HFK fick snabb revansch för derbyförlusten mot HM IS senast. Laget ledde med 6–0 efter 35 minuter och vann med 8–0 till slut. Caroline Phalén briljerade med fyra av målen. Emma Billing bidrog med två, Moa Carlsson 1 och Julia Ingemarsson 1.

– Det blev inte mycket till motstånd. Jag hade lägen för att göra fyra mål till, så jag brände en hel del också, sa Caroline Phalén efter matchen.

Phalén har nu gjort 13 mål på fyra matcher i höst. Emma Sjökvist i HM IS står på lika många efter att ha gjort sex mål i helgens match.

– Det går nog lite för lätt för oss på den här nivån. Det är kul att få göra mål, men jag har inget fokus på skytteligan. Det viktigaste är att det går bra för HFK och att vi får vinna lite matcher och hitta tillbaka till glädjen med fotbollen igen.,

undefined
Jasmine Ziane gjorde fyra av Rimforsas mål.

Malmslätt–Rimforsa 0–7

Lagen stod på samma poäng inför matchen och med tanke på det var gästernas seger anmärkningsvärt stor. Jasmine Ziane var på målhumör för gästerna och gjorde fyra av lagets mål. Edith Djerf gjorde två mål och dessutom fick man hjälp av ett självmål. 

Vimmerby IF B–Runsten/Möckleby 1–1

VIF hamnade i underläge efter dryga kvarten, men Vera Andersson kvitterade fem minuter senare. 

– Kanske årets bästa av oss helt enligt våra intentioner. Skönt att få poäng i match mot ett topplag det var vi verkligen värda.Toppbetyg till alla femton spelare, sa Vimmerby B:s tränare Budo Ericsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!