Lövgren straffade Djursdala i slutminuterna

Andreas Lövgren byttes in i derbyt mellan Målilla och Djursdala i slutet. Han tackade för förtroendet och blev matchvinnare med sitt sena straffmål. "Jag visste var jag skulle sätta den", säger han.

Målilla var starkast i derbyt mot DSK.

Målilla var starkast i derbyt mot DSK.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-08-25 20:59

Rutinerade Lövgren har gjort massor av mål i karriären. Att det var just han som blev straffskytt var ingen högoddsare. Och straffen satte han stensäkert till 1–0.

– Jag har gjort det så många gånger och var aldrig nervös. Men skönt att vi kunde vinna. Vi är starka i år och riktigt bra tränade, säger Lövgren.

Länge såg alltså den här matchen ut att sluta mållös, men det saknades inte chanser. De flesta hade hemmalaget Målilla – inte minst i den första halvleken. Då visade återigen Andreas Brodin vilken duktig målvakt han är. 

– Han är ju fantastiskt bra. Det var likadant när vi mötte dem förra året. Då förlorade vi bägge matcherna och det var tungt. Nu fick vi lite revansch och jag tycker vi vinner rättvist, säger Målillas tränare Patrik Gunnarsson, som framför allt var nöjd med lagets spel i den första halvleken. 

Efter paus var det jämnt och mycket ställningskrig. 

Målilla har fått en bra start i serien och är med i toppen och fightas, medan Djursdala ligger en bit neråt i tabellen. Lagets tränarduo, Patrik Nilsson och Emil Eklund, var av förståeliga skäl besvikna efteråt. 

– Vi tävlar inte som vi ska och vi förlorar för mycket dueller. Målilla var hetare än oss, säger de. 

I hemmalaget var det jämnt överlag. I DSK var målvakten Brodin bäst tillsammans med backlinjen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!