Lovisa landslagsdebuterade mot Danmark

"Du gamla, du fria, du fjällhöga Nord...". Det var en förväntansfull debutant som lyssnade på den svenska nationalsången inför landskampen mot Danmark i F19-landslaget. - Det var en mäktig, häftig känsla, säger Vimmerbymålvakten Lovisa Johansson.

Fotboll2010-03-09 07:32

Jättelöftet Lovisa Johansson var visserligen med i F16-landslaget i Slovenien för drygt två år sedan.
Den "riktiga" landslagsdebuten skedde däremot i Algarve Cup i Portugal för bara några dagar sedan. I landskampen mot ärkerivalen Danmark.
Nervöst...?
- Inte först, under nationalsången. Men sen när vi började samla ihop oss och började peppa varandra precis innan matchstarten kom nervositeten, säger Lovisa Johansson.

Duktig på träningarna
Från början var det inte alls meningen att 18-åriga Lovisa skulle få chansen att stå någon match i Algarve Cup, så blev det ändå:
- Landslagsledningen tyckte att det hade gått så bra för mig under träningarna, därför gav de mig chansen. Det känns förstås kul att jag gjorde ett bra intryck.
Lovisa Johansson var yngst av de tre svenska målvakterna. I den första matchen i turneringen, mot USA (1-3), stod Värnamos Madeleine Wakt, född 1991. I den andra, mot Holland (0-0), var det Västeråsmålvakten Malin Reuterwall, född 1990.
Lovisa höll nollan i sin landslagsdebut - fram till den 45:e minuten då Sofie Junge Pedersen tryckte in en hörnretur. Det blev också matchens enda mål.
- Jag är nöjd med debuten. Jag kanske inte hade så där jättemycket att göra, men det var en del utboxningar, tillbakaspel och djupledsbollar som jag fick jobba med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!