Lucas Torreira vill flytta efter mammans död

Atlético Madrids mittfältare Lucas Torreira drömmer om att spela för argentinska Boca Juniors. Uruguayanen vill flytta närmare sin familj efter det att hans mor avlidit i covid-19.

Lucas Torreira, till höger, vill flytta till Boca Juniors. Arkivbild.

Lucas Torreira, till höger, vill flytta till Boca Juniors. Arkivbild.

Foto: Jose Breton/AP/TT

Fotboll2021-04-02 11:35

Lucas Torreira är för tillfället utlånad från Arsenal till Atlético Madrid. Men 25-åringen har haft det tufft i båda klubbarna. Han har kontrakt med Arsenal till 2023, men befinner sig just nu i Uruguay dit han reste sedan hans mor testat positivt för covid-19. Tidigare i veckan avled hon.

Han har sin familj kvar i Uruguay och vill nu lämna för spel i argentinska storklubben Boca Juniors.

– Med min mor i åtanke så är det inget galet beslut. Jag vill verkligen spela för Boca och jag kommer alltid att säga det, säger Torreira till ESPN.

– Jag har tagit mitt beslut och jag vill göra det för min far.

I nuläget kommer han dock att flyga tillbaka till Madrid för att spela klart säsongen med Atlético Madrid. Den spanska huvudstadsklubben toppar La Liga med 66 poäng efter 28 spelade matcher.

– Jag måste åka tillbaka och fokusera på Atlético. Jag måste vara där – oavsett hur ont det gör – då det bara är en och en halv månad kvar. Förhoppningsvis kan det sluta med att jag vinner La Liga, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!