Lukaku hälsade till Eriksen: "Jag älskar dig"

Romelu Lukaku gjorde Belgiens första mål i 3–0-segern mot Ryssland. Då skickade han en hälsning till klubbkamraten i Inter – Danmarks Christian Eriksen. "Chris, Chris, jag älskar dig", ropade han in i tv-kameran.

Romelu Lukaku hälsade till Christian Eriksen via en tv-kamera.

Fotboll2021-06-12 23:46

Romelu Lukaku är till vardags lagkamrat med Christian Eriksen i Inter. Inför Belgiens EM-premiär mot Ryssland nåddes han av nyheterna om att Eriksen hade kollapsat på planen i Danmarks match mot Finland tidigare under lördagen.

– Jag grät några tårar inför matchen, säger Lukaku.

Eriksen föll ihop livlös i gräset och sjukvårdspersonal påbörjade livräddande vård. Senare under kvällen meddelade Danmark att Eriksen var vaken och mådde bra efter omständigheterna – och att han fick fortsatt vård på sjukhus.

En känslosam Romelu Lukaku klarade dock av att leverera på planen. I tionde minuten letade sig en boll in till anfallaren som gjorde 1–0, varpå han sprang direkt till en tv-kamera och ropade "Chris, Chris, jag älskar dig".

Thomas Meunier utökade ledningen i 34:e minuten och Lukaku gjorde sitt andra mål i matchens slutskede. Belgien vann med 3–0.

– Jag är väldigt glad för segern, men det var tufft för mig att spela eftersom mina tankar var hos Christian Eriksen – jag tillägnar segern till honom, säger han.