Lukaku slog till direkt i Chelseadebuten

Stjärnanfallaren Romelu Lukaku debuterade för Chelsea – och slog till direkt. Ett coronadrabbat Arsenal hade inte mycket att sätta emot i Londonderbyt som Chelsea vann med 2–0.

Romelu Lukaku gjorde mål i Chelseadebuten.

Fotboll2021-08-22 17:58

Romelu Lukaku är tillbaka i Chelsea efter sju år och fanns med i startelvan i Londonderbyt mot Arsenal.

Han behövde inte mer än en kvart på planen innan han hade presenterat sig.

Högerbacken Reece James stormade fram längs högerkanten och hittade belgaren, som enkelt kunde styra in bollen i öppet mål.

20 minuter senare bjöds James på enorm yta och kunde själv dundra in 2–0.

Arsenal saknade flera tongivande spelare efter att coronasmitta spridit sig i laget och fick ägna större delen av matchen åt att försvara sig.

Segern innebär att Chelsea hänger på i toppen av Premier League med sex poäng efter två omgångar. För Arsenals del har säsongen börjat tungt med två raka förluster.

Kane tillbaka

Tottenham bortaslog Wolverhampton med 0–1 efter ett tidigt straffmål. Samtidigt gjorde Harry Kane sina första minuter för säsongen.

28-årige Kane, som kopplats ihop med en flytt till ligakonkurrenten Manchester City, byttes in i den 71:a minuten och brände omedelbart en chans att få skriva in sig i målprotokollet. Han lämnade planen mållös och noterades för ett gult kort i slutminuterna.

Det gjorde dock inte så mycket.

För redan i den tionde minuten hade Dele Alli skickat in 1–0-målet på straff, vilket också blev slutresultatet. Det var Londonlagets andra seger för säsongen.

Pogba historisk

Manchester United åkte på ett tungt poängtapp borta mot Southampton (1–1). Efter Freds självmål i den första halvleken klev Mason Greenword fram i den andra och räddade en poäng.

Passningen kom från Paul Pogba, som därmed blir den förste i Premier Leagues historia att göra fem assist på de två första matcherna.

Victor Nilsson Lindelöf fick förtroendet från start och spelade hela matchen – trots ryktena om att stjärnförvärvet Raphaël Varane ska peta honom ur elvan. Fransmannen fick se hela matchen från bänken.