Lukakus första mål på Stamford Bridge

Romelu Lukaku har gjort sitt första Chelseamål hemma på Stamford Bridge. Och av bara farten blev det ännu ett i segern hemma mot Aston Villa (3–0). I och med segern blev Chelsea den blott andra klubb, efter Manchester United, att vinna 600 Premier Leaguematcher.

Romelu Lukakus första måljubel på Stamford Bridge.

Fotboll2021-09-11 18:26

15 minuter in i sin 15:e match på Stamford Bridge.

Längre tid än så behövde inte Chelseas Romelu Lukaku innan han öppnade målskyttet hemma mot Aston Villa i Premier League på lördagen.

Trots att han representerade klubben från 2011 till 2014 hade 28-åringen aldrig tidigare gjort mål hemma på Stamförd Bridge, rapporterar AFP.

Fint framspelad av Mateo Kovacic skottfintade han bort en back och placerade in 1–0 intill den första stolpen.

I slutskedet, på tilläggstid, slog han till på nytt och fastställde slutresultatet till 3–0 efter att just Kovacic tidigt i den andra halvleken utökat Chelseas ledning.

Segern var Chelseas 600:e i Premier League. En bedrift endast Manchester United lyckats med tidigare och Manchesterklubben har för tillfället vunnit 690 matcher i Premier League. Närmast bakom Chelsea är Arsenal som har vunnit 598 matcher.

Arsenals första seger

Pressen på Arsenaltränaren Mikel Arteta är stor efter storklubbens dåliga inledning av Premier League, tre raka förluster och 0–9 i målskillnad.

Nu är i alla fall nollan i segerkolumnen raderad.

Pierre-Emerick Aubameyang blev hjälte med matchens enda mål i den 66:e minuten hemma mot Norwich, laget som dittills låg precis före Arsenal i tabellen. Men det krävdes en VAR-koll som undanröjde protesterna för offside innan domaren blåste för målet.

Arsenal hade flera ytterligare fina chanser mot Norwich utan att lyckas få in bollen och är nu på 16:e plats i tabellen.

City hakar på United och Chelsea

Även Manchester City fick nöja sig med en 1–0-seger, över Leicester på bortaplan – tack vare ett mål av Bernardo Silva.

Leicesters Jamie Vardy fick ett mål bortdömt för offside i början av andra halvleken och en kvart senare fick Silva fatt på en lös boll i straffområde och sköt den i mål bakom målvakten Kasper Schmeichel.

Manchester City är nu trea i tabellen en poäng bakom Manchester United och Chelsea.