Lundin om säsongen: "Stolt att vi fixade det"

Tränarrockad, byte av spelsystem och kvalstrid. I en kort men händelserik Västerviks FF-säsong stod Johan Lundin för stabiliteten.

VFF-backen Johan Lundin.

VFF-backen Johan Lundin.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2020-10-24 07:30

– Med tanke på allt som hände då Sonny (Karlsson) försvann tidigt, vi bytte tränare och sådär så är det väl ändå bra. Jag själv hade tankar på att vi skulle hamna högre upp och ett tag såg det ju ut som att vi skulle göra det, men det är små marginaler. Jag är stolt över att vi samlade ihop oss och fixade kontraktet till slut, säger den förre VIF-spelaren.

När Sonny Karlsson och Västerviks FF bröt kontraktet fick laget tänka om. Och ändra i spelet.

– Det var väl inget skönlir, direkt. Men vi kom överens om att det var så vi behövde spela för att fixa de poängen som krävdes och det lyckades till slut.

Hann ni bli stressade?

– När vi inte vann i början hade det lätt kunnat sätta sig i huvudet på oss spelare men jag tycker inte att det gjorde det. Det var inte heller så att vi var utspelade i särskilt många matcher heller. Men över en hel "vanlig" säsong krävs det kanske mer av ett eget spel.

Den som ska implementera en ny, fräsch spelidé är Johan Lundins kompis och förre lagkamrat Jimmy Svensson. Och Lundin själv har gett grönt ljus till nästa säsong.

– Bara kroppen är okej och familjelivet funkar så känner jag att jag har mer att ge.

Vad har du för bild av Jimmy som tränare?

– Nu har jag inte pratat med honom jättemycket sedan det blev klart att han blir tränare men han känns otroligt seriös och proffsig. Jag vet att han har många idéer och en tydlig bild över hur han vill att man ska spela. Det ska bli spännande att se hur han får ihop det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!