Lundins varningar ställer till det: "Inte koll"

Västerviks FF:s mittback Johan Lundin har dragit på sig två gula kort under vårsäsongen. Det kan Vimmerby IF, dit han nu är utlånad, få sota för. Varningarna tar han med sig och ett gult kort till innebär avstängning. – Vi hade verkligen inte koll på det, medger VIF-tränaren Johan ”JC” Carlsson.

Johan Lundin tar med sig sina två varningar från Västerviks FF till Vimmerby IF.

Johan Lundin tar med sig sina två varningar från Västerviks FF till Vimmerby IF.

Foto:

Fotboll2017-06-09 07:00

I förra veckan blev mittbacken Johan Lundin klar för gästspel i sin gamla klubb, Vimmerby IF, i de fem återstående matcherna innan sommaruppehållet. Av dessa återstår nu fyra.

Men eftersom Johan Lundin, som inför den här säsongen valde att varva ner i division fyra-laget Västerviks FF, har med sig två gula kort därifrån behövs det bara ett till för att han ska bli avstängd i en match.

– Nu hade det ju inte hindrat övergången, men jag får nog erkänna att vi verkligen inte hade koll på det, säger VIF-tränar Johan ”JC” Carlsson.

Regelverket är dock tydligt.
– Varningar som en spelare har erhållit i ett representationslag tar man med sig. Det spelar ingen roll om det så skulle handla om en spelare som går från division sex till Allsvenskan, berättar Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund.

Johan ”JC” Carlsson kommenterar detta:
– Många tycker säkert att det är helt snett att det är så. Men varningar är ju personliga och har inget med laget att göra, så jag tycker nog att det känns rimligt. Alternativet hade ju varit att Lundin hade gått till oss, men någon annan i Västervik hade belastats med hans varningar – och det skulle nog kännas ännu märkligare, menar ”JC”.

Kommer du säga åt Johan Lundin att hålla sig extra lugn nu?
– Nej, det går inte att hålla honom i sådana tyglar. Jag hade räknat med Johan i fem matcher, men får kanske tänka om där. Jag säger inte att han kommer springa omkring och dra på sig en massa varningar, men Johan har den spelstilen och positionen. Att han ska hålla sig undan från en varning på fem matcher har jag svårt att se, skrattar ”JC”.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!