Lutar åt fortsättning: "Har inte räckt till"

Som nykomling i en tuff serie ramlade de ur. Nu lutar det åt att Robin Blomberg fortsätter som tränare för Frödinges damlag även 2020. "Jag vill fortsätta, men det är inte helt klart än", säger han.

Det mesta tyder på att Robin Blomberg fortsätter att träna Frödinges damlag även nästkommande år.

Det mesta tyder på att Robin Blomberg fortsätter att träna Frödinges damlag även nästkommande år.

Foto: TT

Fotboll2019-10-22 20:45

Det har gått ett par veckor sedan degraderingen blev ett faktum. 

Robin Blomberg blickar redan nu framåt, mot nästa säsong. Om han nu kommer att leda laget, vill säga. 

–  Jag är sugen och inställd på att fortsätta. Men jag avvaktar innan jag vet vad alla spelare tycker och tänker efter utvärderingen som pågår. 

Har du fått några indikationer?

–  Ja, det som jag har hört, så är det positivt. Det är en väldigt trevlig grupp att jobba med och det är klart att man känner en stor revanschlusta. 

Sejouren i division två blev bara ett-årig – i alla fall den här gången. Att FBSK skulle få svårt i en högre serie var knappast oväntat. Frödinge tackade ja till en friplats efter säsongen 2018.

–  Det finns en rad orsaker till att det gick som det gick. Vi kan konstatera att vi helt enkelt inte räckte till. Vi mötte många bra lag, säger Robin Blomberg och fortsätter:

 –  Det blev också en för stor kulturkrock. 

Vad menar du med det?

–  Att skillnaden mellan division två och tre var stor. Så här i efterhand kan vi ärligt säga att vi inte klarade av det. I tvåan måste man träna mer, prioritera matcher mer och komma förberedd på ett annat sätt. Där var vi inte tillräckligt bra. Sedan har tjejerna slitit på jäkligt bra. 

Blomberg menar också att det hände saker på spelarsidan som gjorde att spetsen var snäppet vassare i trean än i division två. Att Hanna Frejd gick sönder i våras gjorde inte heller situationen bättre. 

– Hanna hade tagit jättekliv och var en av våra bästa spelare. Så skadade hon foten i en match mot Eksjö 15 maj och kunde inte spela mer under säsongen. Först i dag (tisdag) fick hon besked från en magnetundersökning som visade att yttre ledbandet var av och att det var andra skador i foten. 

–  Man kan tycka att det inte ska behöva ta så lång tid. Nu lär det dröja ett tag till innan operation och det ska nog mycket till om hon hinner bli spelklar till seriestarten i vår, säger Blomberg. 

Är det något du känner nu som FBSK bör bli bättre på till nästa säsong?

–  Visst var det jobbigt och tungt att vi förlorade så mycket, men samtidigt så var det en otroligt stor erfarenhet. Nyttigt att ha med sig om vi spelar i division två igen. Jag kan känna att vi ska försöka fortsätta utvecklas och spela en anfallsrik och fartfylld fotboll. Och det finns det mer utrymme för i trean. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om