HFK lyckades inte störa division 3-laget

Tuff uppgift på förhand. Och tufft blev det även ute på planen för Hultsfred när man ställdes mot Myresjö/Vetlanda i cupspelet. "Jag hoppas och tror att det här var en läropeng för våra spelare", säger HFK:s tränare Sebasthian Svensson.

Dino Teljigovics och Oscar Karlssons Hultsfred är ute ur Smålandscupen.

Dino Teljigovics och Oscar Karlssons Hultsfred är ute ur Smålandscupen.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2022-04-26 20:21

Division 5-laget Hultsfreds FK lyckades ta sig vidare till slutspel i Toyota Cup (Smålandscupen). Under tisdagen ställdes man därför mot division 3-laget Myresjö/Vetlanda FK hemma på Knektavallen.

Gästerna, som ställde upp med ett starkt lag, avgjorde i princip matchen redan i den första halvleken, då man gick in till pausvila med en 4–0-ledning. Deras fjärde mål gjordes för övrigt av den före detta HFK-spelaren Alexander Gustafsson.

– Myresjö kommer med ett ordinarie lag och spelar väldigt fin fotboll. De lurar in oss i fällor. Sen har vi fem spelare som startade i serien senast som inte startar nu. Jag ska inte säga att vi roterar, eftersom vi har en jämn och bra trupp, säger Sebasthian Svensson, tränare för HFK.

Myresjö satte även 0–5 och 0–6 i upptakten på den andra halvleken, innan Benjamin Bengtsson fyllde på med tio minuter kvar. Siffrorna skrevs till slut till 0–9.

– Det blir kanske lite väl stora siffror. Men det var klasskillnad, som det bör vara. På det stora hela så ska man inte dra för stora växlar av den här matchen. Jag hoppas och tror att det ändå var en läropeng för våra spelare, för att vi ska förstå vad som krävs om vi eventuellt vill komma dit, säger Svensson, som berömde Arvid Eckerstig.

– Han gör det återigen bra som mittback, trots att vi släpper in nio. Jag är imponerad över hur snabbt han vuxit in i rollen som mittback.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!