Lyckat inhopp av VIF-duo

Cornelia Lindgren och Sara Stridh spelade andra halvlek när Linköpings FC vann med 5-0 i en träningsmatch mot Öster i lördags. De bytte av landslagsmeriterade duon Caroline Seger och Maria Aronsson i halvtid.

Sara Stridh avlossar ett skott som är ytterst nära att gå in då hon provspelade för LFC i lördags.

Sara Stridh avlossar ett skott som är ytterst nära att gå in då hon provspelade för LFC i lördags.

Foto:

Fotboll2007-07-30 06:37

- Det var jättekul att prova på spel på den här nivån. Det var inte lika tufft som vi trodde på förhand, sa Sara Stridh och Cornelia Lindgren.
VIF-tjejerna som var inbjudna till provspel med LFC fick följa den första halvleken från bänken. Ute på planen fanns VIF-produkterna Maria Lindström och Kosovare Asllani i LFC och dessutom backen Linda Bengtsson i Östers lag.
- Det kändes bra att börja på bänken. Då kunde man följa spelet och få en bra uppfattning om hur man skulle agera på sin position, sa Cornelia Lindgren.
I halvtid ledde LFC med 2-0 sedan Kosovare Asllani svarat för ett av målen. Under pausvilan fick Lindgren och Stridh värma upp och de möttes av applåder av publiken på Folkungavallen då de kom in för spel i andra halvlek.
Cornelia Lindgren tog Caroline Segers plats på mittfältet i en offensiv position, medan Sara Stridh bytte av Maria Aronsson som forward och bildade anfallsduo med Kosovare Asllani.
- Det är klart att vi kände lite press av att byta av två spelare med landslagsmeriter.
Cornelia Lindgren inledde respektlöst och tog för sig väl på mittfältet. Hon provade också att ta skott en gång. Träffen var bra, men bollen gick en bit över mål. Ju längre matchen led försvann sedan Lindgren lite ur spelet.
- Det jag hade mest problem med var Linköpings sätt att spela försvar. De spelar ett zonspel som är lite svårt att komma in i när man inte är van, sa Lindgren som ändå var nöjd med sin insats som helhet.
Sara Stridh hade som forward ganska mycket boll och vaskade fram en hel del chanser. Hon var ständigt på språng, även om det blev några offsidelöpningar ibland. Det var även riktigt nära att hon fick bli målskytt.
- Jag kom ganska fri på högerkanten en gång och kunde avancera in i straffområdet. Jag fick till ett ganska bra skott, men målvakten fick upp handen och räddade. Det var synd. Jag kände att jag borde ha gjort något mål på de chanser jag hade, sa Stridh som ändå var delaktig i LFC:s 5-0-mål.
- Jag jagade ikapp en boll på vänsterkanten och slog in den till Kosovare Asllani som i sin tur passade vidare och så blev det mål.
- Jag tyckte att det var riktigt kul att prova på att spela med Linköping och gör det gärna fler gånger om jag får chansen. Lagledningen lovade att höra av sig framöver och eventuellt ska vi få komma upp och träna lite med laget i höst, sa Sara Stridh.
I motståndarlaget Öster spelade alltså den före detta VIF-tjejen Linda Bengtsson back och hon tyckte att Sara och Cornelia skötte sig bra.
- De gjorde inte bort sig på något sätt utan kom in bra i spelet. Det märks att de är betydligt bättre än den nivå de spelar på till vardags, tyckte Linda som själv hade en hel del att göra i Östers försvar.
- Det var andra gången vi provade på allsvenskt motstånd. Jag tyckte vi hängde med hyfsat, men LFC är riktigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!