Madde dominerade derbymötet

Vimmerby IF är det bästa division III-laget i kommunen. Det visades med eftertryck på torsdagskvällen i derbyt mot Södra Vi på Ulfveskog. Vimmerby tog tidigt grepp om matchen och vann med 5-0 (3-0). - Jag tycker det är helt rättvist, säger VIF-tränaren Cecilia Wilhelmsson.

Madeleine Lindholm gratuleras av sina lagkamrater efter att ha satt det första av sina tre mål mot Södra Vi.

Fotboll2003-05-16 08:50

Tyvärr blev det aldrig något riktigt spännande division III-derby mellan Södra Vi och Vimmerby.
Vimmerby var helt enkelt mycket bättre.
I första halvlek dominerade gul/svart totalt, frånsett inledningen då hemmalaget var nära att hitta fram med några djupledspass till snabba Louise Larsson. Men i övrigt var det försvarskrigande som gällde för Södra Vi och målvakten Magda Andersson hade ganska mycket att bestyra.
Södra Vi hade inte en målchans värd namnet.

Huvudperson
Vimmerby var det klart bättre laget och lyckades på ett bra och effektivt sätt hitta fram med bollen mellan lagdelarna.
- Stundtals var det väldigt bra, men periodvis i andra halvlek gjorde vi det lite för svårt för oss, menar Cecilia.
1-0 efter 17-18 minuters spel var hur rättvist som helst. Anna Johansson lobbade bollen snyggt över Magda Andersson.
Under resten av halvleken var Vimmerbys Madeleine Lindholm en av huvudpersonerna i hemmalagets straffområde. Hon stod bakom det mesta i farligheter och målskytte, fast de flesta trodde nog att det var måltjuven Sara Stridh som skulle kliva fram.
Först nickade Madeleine över i öppet mål efter en hörna, men revanscherade sig strax efteråt genom att trycka dit 2-0 från långt håll.
Och i anfallet efter höll hon sig framme igen och petade dit 3-0. Klockan visade då på 27 minuter.

Greppet
Vimmerby hade kopplat ett stadigt grepp om matchen och Södra Vi mäktade inte ens med att få till några bra kontringar. Vimmerby noterade sex hörnor vilket säger lite om matchbilden.
Dominansen fortsatte även i andra halvlek och efter tio minuter slog hon till igen en av planens dominanta spelare, nämligen Madeleine Lindholm. 4-0 till VIF och det var inget snack om vart segern skulle gå.
5-0 var ett faktum när Emma Roos slog in straff.
- Det kändes som att vi var lite kvickare än Södra Vi och det var det som avgjorde, fastslår Cecilia Wilhelmsson.
Mycket bra i Vimmerby var Madeleine Lindholm, Anna Johansson och Emma Roos. I Södra Vi jobbade alla bra, men laget räckte inte riktigt till i derbymatchen.