Dussinet fullt för VIF – på en halvlek

Tolv mål i fotboll hör inte till vanligheterna. När Vimmerby IF:s damer mötte Tranås hemma stod det 9–3. I halvtid! "Hela laget spelade väldigt bra och såg till att vi fick många lägen", sa VIF-tränaren Pierre Brorsson efter matchen som slutade 12–3.

Frida Pöder löpte sig fri gång på gång för VIF och visade kyla i avsluten.

Fotboll2024-04-01 16:18

Att Vimmerby har en stark offensiv med många spelare som kan göra mål är ingen hemlighet. Det fick Tranås verkligen erfara i måndagens träningsmatch.

VIF och inte minst Frida Pöder var på ordentligt målhumör. På mindre än en kvart gjorde hon lagets fyra första mål. Sedan stack Nathale Johansson emellan med tre mål och Sarah Falkevall ett innan Pöder höll sig framme igen. Hennes mål i 44:e minuten betydde 9–3.

– Idag var vi vassa offensivt. Frida löpte sig loss ett par gånger, men många av målen kom fin speluppbyggnad av hela laget kombinerat med säkra avslut. Att vi släpper tre i första är inte lika bra.

I andra slog VIF av på takten något och kunde göra en hel del byten. De vann till slut med 12–3.

– Vi för spelet där också, men det är svårt att hålla koncentrationen uppe när det blir så stora siffror. Hela laget ska ha beröm för insatsen, sa Brorsson.

Målen:

Första halvlek: 1–0 (5) Frida Pöder, 1–1 (7) självmål, 2–1 (8) Frida Pöder, 3–1 (13) Frida Pöder, 4–1 (19) Frida Pöder, 4–2 (21) Maria Kåhlin, 5–2 (24) Nathalie Johansson, 6–2 (30) Nathalie Johansson, 7–2 (32) Sarah Falkevall, 8–2 (42) Nathalie Johansson, 8–3 (43) Medina Isakovic, 9–3 (44) Frida Pöder.

Andra halvlek: 10–3 (66) Sarah Falkevall, 11–3 (80) Frida Pöder, 12–3 (90) Svea Backstad