MĂ€ktig vĂ€ndning av Tuna – fick revansch efter galna vĂ„rmötet

Tuna stod för en rejĂ€l laginsats hemma mot IFK VĂ€stervik och sĂ€nkte tabellettan efter en vĂ€ndning i slutet av matchen. HuvudtrĂ€naren Lasse Gustavsson var riktigt nöjd med sitt gĂ€ng efter 2–1-segern. "Det Ă€r skönt att vi bevisar att vi Ă€r lika bra som lagen i toppen".

Tuna vann hemma mot IFK VÀstervik. I och med segern tog laget ett stort steg mot sÀkrat kontrakt.

Tuna vann hemma mot IFK VÀstervik. I och med segern tog laget ett stort steg mot sÀkrat kontrakt.

Foto: Axel Norbro

Fotboll2024-09-07 19:19

MĂ„nga av er kommer sĂ€kert ihĂ„g mötet mellan IFK VĂ€stervik och Tuna i vĂ„ras. DĂ„ haglade de röda korten, och mĂ„nga menade att Tuna blev bortdömda i förlustmatchen med 5–3.

Med det som bakgrund kan man tĂ€nka sig att det blev ett rejĂ€lt segervrĂ„l pĂ„ Tunhamra nĂ€r hemmalaget under lördagen vann med 2–1, efter en mĂ€ktig vĂ€ndning i slutet av matchen. 

För det var nĂ€mligen sĂ„ att VĂ€stervik tog ledningen i den 40:e matchminuten, och den ledningen höll sig fram till att det Ă„terstod drygt en kvart av ordinarie matchtid. DĂ„ klev Leon Hillström fram och satte dit kvitteringsmĂ„let med en hĂ„rd nick. 

Bara sju minuter efter att det var utjÀmnat kom segermÄlet. Diego "Keko" Urrutia plockade ned bollen snyggt i luften och försökte lobba den över motstÄndarmÄlvakten. VÀsterviks-keepern nÄdde bollen, men tippade ut den till Anton Carlsson som enkelt kunde skjuta in bollen i mÄlet.

– Det kĂ€nns riktigt bra. Jag tycker det Ă€r skönt att vi kan bevisa att vi Ă€r lika bra som lagen i toppen, för det Ă€r vi. Den hĂ€r matchen har vi det dĂ€r medflytet som behövs för att vinna, sĂ€ger trĂ€naren och mĂ„lvakten Lasse Gustavsson.

Hur var matchen dÄ?

Jo, IFK VÀstervik hade mest boll och styrde spelet i den första halvleken, vilket Tuna visserligen hade rÀknat med. Och de hade bud pÄ fler mÄl. Det bör dock tillÀggas att Tuna hade ett frilÀge efter bara 30 sekunder och hade kunnat ta ledningen dÄ.

I den andra akten var det en hyfsad jĂ€mn tillstĂ€llning. Trots att det blev rörigt i Tuna, som behövde byta ut en hel del spelare, bland annat viktiga Ilhan Jejna, lyckades de stĂ„ emot och dessutom ta tillvara pĂ„ sina egna chanser. 

Lasse Gustavsson lyfter fram hela laget efter den viktiga segern, men ger lite extra kredd till en spelare – sig sjĂ€lv. 

– Jag brukar vara ganska blygsam nĂ€r det kommer till att berömma mig sjĂ€lv. Men jag rĂ€ddar faktiskt en straff och tar ett par skott i slutet frĂ„n nĂ€ra hĂ„ll. Det blir matchavgörande pĂ„ ett sĂ€tt. 

Hur skönt var det att fÄ revansch efter ert förra möte med VÀstervik? Hade man den matchen i Ätanke pÄ förhand?

– Jo, det hade vi. Jag tyckte vi var bĂ€ttre dĂ„ innan vi fick domsluten emot oss och jag sa till grabbarna innan matchen att vi bara kan gĂ„ ut och köra, för vi hĂ„ller samma klass som VĂ€stervik nĂ€r vi kommer upp i nivĂ„. Det var roligt att vi fick revansch.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
 
 
 
 
 
 
LĂ€s mer om