Mål av Emma Sjökvist och Ellen Stejdahl när HM IS förlorade

HM IS fick se sig besegrat i mötet med Sommen på bortaplan i division 4 Höglandet dam i fotboll, med 3-7 (0-4).

Sommens AIF (9-m) vann mot HM IS

Fotboll2024-09-21 14:27

Matchen förblev jämn målmässigt till Sommen tog ledningen i 27:e minuten, genom Nellie Sahlstedt.

Sommen ökade ledningen till 2-0 efter en dryg halvtimmes spel, återigen genom Nellie Sahlstedt.

Bara tre minuter senare var det Nellie Sahlstedt som såg till att Sommen ökade ledningen på nytt, till 3-0, och därmed fullbordade Nellie Sahlstedt sitt hattrick.

Sommen gjorde också 4-0 alldeles före halvtidspausen, genom Olivia Pakkanen. Direkt efter pausen slog Emma Sjökvist till och reducerade åt HM IS.

I 49:e minuten reducerade HM IS på nytt genom Ellen Stejdahl.

I 66:e minuten slog Amanda Segerson till, och gjorde 5-2.

I 73:e minuten ökade Tilda Davidsson ledningen.

7-2-målet kom med fyra minuter kvar att spela, när Ellen Isaksson slog till och gjorde mål.

Reduceringen till 7-3 för HM IS kom direkt därefter när Emma Sjökvist med tre minuter kvar att spela ännu en gång slog till. Men mer än så orkade HM IS inte med.

Med en omgång kvar är Sommen på femte plats i tabellen, och HM IS är på sjätte plats.

Motståndare i sista omgången för HM IS är Lommaryd. Lagen möts lördag 28 september 12.00 på Slättvallen 1, Mariannelund.