Mål av Mahamed Abdi Ali och Qalid Adan Haji när Rimforsa förlorade

Rimforsa fick se sig slaget i mötet med Borensberg på hemmaplan i division 5 Östergötland västra herr i fotboll, med 3-6 (1-3).

Rimforsa IF B förlorade mot Borensbergs IF

Fotboll2023-05-09 21:30

Gästande Borensberg började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara fem minuter slog Hugo Karlsson till.

Borensberg ökade ledningen till 0-2 tidigt i matchen, genom Oscar Knutsson, i 15:e minuten.

I den 28:e minuten fick Rimforsas Christofer Lindblom rött kort.

Borensberg gjorde 0-3 i 39:e minuten, genom Emil Anderlund.

Rimforsa reducerade till 1-3 på stopptid i första halvleken, genom Mahamed Abdi Ali. I 54:e minuten nätade Oscar Knutsson på nytt, och gjorde 1-4.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Emil Anderlund träff ännu en gång och ökade ledningen för Borensberg.

Rimforsas Mahamed Abdi Ali gjorde 2-5 i 66:e minuten.

Rimforsa reducerade igen i 81:a minuten genom Qalid Adan Haji.

3-6-målet kom med två minuter kvar att spela, när Emil Anderlund slog till och gjorde mål på straff som med målet fullbordade sitt hattrick. 3-6-målet blev matchens sista.

Emil Anderlund gjorde tre mål för Borensberg.

Rimforsa har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 7-10 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att Rimforsa nu ligger på sjätte plats i tabellen, och Borensberg är på andra plats.

Nästa motstånd för Rimforsa är Brokind. Lagen möts lördag 13 maj 12.00 på Kindavallen.