Mål på övertid fixade nytt KBK-kontrakt

Matchklockan stod på 90:27 när Andraes Ringensjö, med sitt 2-1-mål mot Gullringen, sparkade Kisa BK kvar i division III. Det blev dock en nervös väntan på att få Lindös 2-0 mot Söderköping som bekräftat slutresultat. - Det är klart nu, skrek tränaren Stefan Cronholm efter ett par minuters frenetiskt nagelbitande och sprang in i omklädningsrummet för att sjunga med sitt lag. Ännu en gång?

Kisas Emil Blixt och Gullringens Markus Ahl i kamp om bollen i derbyt som Kisa vann med 2-1. I mitten ses Kisas matchhjälte Andreas Ringensjö.

Kisas Emil Blixt och Gullringens Markus Ahl i kamp om bollen i derbyt som Kisa vann med 2-1. I mitten ses Kisas matchhjälte Andreas Ringensjö.

Foto:

Fotboll2009-09-21 06:30


Med en halvlek spelad av derbyt mellan Gullringen och Kisa, ledde hemmalaget med 1-0. Siffror som egentligen borde ha varit 4-0 eller 5-0 - så överlägset var Gullringen. Frilägen, ribbskott, makalösa räddningar av Kisas målvakt Simon Scott och även ett stolpskott, höll dock på något märkligt sätt siffrorna nere
Att Kisa BK sedan skulle vända till 2-1 i andra halvlek fanns det absolut ingenting som tydde på. Sanningen att säga var Gullringen fullständigt överlägset i 60 minuter. Men sedan hände något?

"Under all kritik"
- Vår insats i andra halvlek är under all kritik. Våra killar verkade tro att det bara skulle flyta på av sig självt, sade en bitter Gullringens-tränare, Niklas "Dansbo" Johansson.
- Visst är det kul att Kisa blir kvar i division III, men att det sker på det här sättet är riktigt dåligt av oss. Samtidigt ser man ju hur mycket motivation betyder i fotboll. I och med att det var derby så hade vi inga problem med motivationen, men Kisa visade mycket mer glöd - framför allt i andra halvlek, menar Niklas.
Desto gladare var det i Kisa-lägret. Nykomlingarna har gjort en fantastisk säsong med tanke på de förutsättningar laget har haft - en redan innan säsongen alldeles för tunn trupp för division III, som dessutom har drabbats av massor av skador på nyckelspelare under säsongen.
Titta på de här grabbarna, jublar Stefan Cronholm och pekar på högen av Kisa-spelare som kramar om varandra.
- Det är ju nästan ett halvt B-lag och ändå lyckas vi slå Gullringen. Helt ofattbart, inte minst med tanke på hur det såg ut i första halvlek, skrattar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!