Hoppet lever för Vimmerby i toppstriden

Vimmerby IF behövde vinna borta mot Eksjö om man ska ha någon chans att jaga ikapp serieledarna Tjust. Då klev Nathalie Johansson fram och ordnade fram tre poäng med sina två mål i 3-1-segern. "Vi hade lite revansch", säger Pierre Brorsson.

Nathalie Johansson och Frida Pöder kunde fira tre poäng efter segern borta mot Eksjö.

Fotboll2023-09-23 15:14

Till en början såg det ut att bli en mörk dag för Vimmerby IF i lördagens bortamatch mot Eksjö. Först släppte man in 0-1 i den 13:e spelminuten och bara några minuter senare brände man en straff.

– Svag första halvlek från vår sida och de är lite hetare, säger VIF:s huvudtränare Pierre Brorsson.

Men Vimmerby skulle inte låta de mentala spökena ta över och man tryckte på rejält för att komma tillbaka in i matchen i den andra halvleken. Till slut skulle man få utdelning och lagets målspruta Nathalie Johansson ordnade fram en vändning med sina två mål som gav en 3-1-seger efter att Frida Pöder kunde avsluta målskyttet.

– Nathalie och Frida gör det bra där framme. Vi var klart bättre i andra sedan och vi kom ut som ett lag efter halvtidspaus. Hela laget gör en jättebra insats i andra.

Än lever hoppet för Vimmerby som tar in två poäng på serieledarna Tjust som spelade oavgjort under lördagen mot Svärtinge på hemmaplan. VIF har sex poäng upp till Tjust på förstaplatsen och tre till Ulricehamn på andraplatsen med tre omgångar kvar att spela.

– Vi ska försöka göra vårt nu under de sista matcherna.

Pierre Brorsson väljer att lyfta fram målskyttarna Nathalie Johansson och Frida Pöder efter matchen. Även mittbacksparet Molly Levin och Saga Stejdahl får lite extra plus.