Måldrottningen Persson vill flyga fram

Tre mål senast – nu ett kanonskott i krysset. Rosengårdsmittfältaren Mia Persson är i ett målstim och nosar på skytteligaledningen. –Målformen är det ju inget problem med, säger hon efter 2–1-segern hemma mot AIK.

Rosengårds Mia Persson (mitten) jublar efter sitt 2–0-mål hemma mot AIK. Malmölaget vann matchen med 2–1.

Fotboll2022-04-20 20:54

På långfredagen satte Mia Persson tre mål när Rosengård bortabesegrade Djurgården med 5–2. Fem dygn senare sänkte mittfältaren ytterligare ett Stockholmslag.

I den 45:e minuten på Malmö IP hemma mot AIK drog 31-åringen till från distans och fick se bollen segla in i målvaktens vänstra kryss.

– Jag blev lite chockad när den gick in. Jag kunde inte tro mina ögon, men det var härligt. Det var precis innan halvlek, så det var väldigt skönt att gå in med 2–0, säger Mia Persson, som i den 17:e minuten fick se Stefanie Sanders ge Rosengård ledningen.

"Vill flyga fram"

Samtidigt känner mittfältaren att hon spelmässigt inte är uppe i hundra procent.

– Det är kanske orimligt att känna att man vill flyga fram, men det känns inte som att jag har hittat det än. Får man säga det när man gör mål? säger Mia Persson och skrattar.

Perssons kanonskott visade sig bli matchavgörande. För trots att Rosengård hade ett gigantiskt bollinnehav lyckades hemmalaget inte döda matchen. I stället reducerade Kajsa Collin för AIK med åtta minuter kvar att spela.

– Det känns väldigt onödigt att släppa till det målet och bara att det blev spännande. Det känns onödigt, det ska inte behöva hända, säger Persson.

Någon kvittering föll dock inte och AIK står kvar på tre poäng. Rosengård står på tio poäng av tolv möjliga och toppar damallsvenskan tillsammans med Linköping.

Mia Persson nosar på toppen av en annan liga – den över damallsvenskans vassaste målskyttar. Linköpings Amalie Vangsgaard är målbäst på fem fullträffar, men där bakom skuggar Persson och Kristianstads Tabitha Tindell på fyra mål.