VIF-profilen om smällen mot Kenty: "Hanterat det bra"

Allting förändras, sägs det. Inte alltid – ändå. Som att Nathalie Johansson fortsätter att göra massor av mål för Vimmerby IF. Vi tog ett snack med henne om seriestarten, smällen mot Kenty och kommande match.

Nathalie Johansson toppar - i vanlig ordning - seriens skytteliga. Här ger hon sin syn på Vimmerbys start, om matchen mot Kenty och fredagens möte.

Nathalie Johansson toppar - i vanlig ordning - seriens skytteliga. Här ger hon sin syn på Vimmerbys start, om matchen mot Kenty och fredagens möte.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2022-04-28 20:00

Ni har spelat tre seriematcher. Vad säger du om er start?

– Klart jag är besviken att vi inte tagit full pott, men det var en skön känsla att vända sent mot Eneby och att vi vann hemma mot Svärtinge. Kentymatchen var inte så mycket att säga om.  

Vad hände egentligen mot Kenty (förlust med 8–3)?

– Vi fick helt enkelt bekänna färg. Jag tycker inte att vi gör någon plattmatch eller är särskilt dåliga. Vi möter ett bra lag med många individuellt skickliga spelare. Dom lyckades såga sig igenom våra lagdelar och hade två riktigt duktiga ytterforwards som var snabba och tekniska. Innan de fick sina första mål kände vi ändå att vi hängde med ganska bra, men sen blev uppförsbacken för stor. De är ändå inte omöjliga att besegra. 

Vad är viktigt att tänka på efter en sån här match?

– Vi får se det som lärorikt att ändå möta så duktiga spelare. Jag tycker att vi gör det bästa av situationen. Vi hade en bra träning i måndags där vi pratade igenom matchen. Vi har satt punkt för den och har hanterat det bra. Det är viktigt att hålla huvudet högt och inte börja tvivla på oss själva. 

Du har vunnit seriens skytteliga, både i division ett och division två, flera gånger. Nu toppar du igen. Vad är det som gör dig så bra?

– Det vet jag faktiskt inte. Det handlar väl mycket om att skjuta ofta. Samtidigt har jag under årens lopp lärt mig att målchanserna kommer när man jobbar hårt. Jag har blivit bättre på det. 

Nathalie Johansson har gjort fem mål och ligger också bakom Vimmerbys övriga sex fullträffar (!). 

– Ja, det har blivit så. Fem är väl rena målgivande passningar och den sjätte var som en andraassist i hockey, haha. 

Är Vimmerby ett lag för toppstriden i division två?

– Det tycker jag absolut. Vi har stora möjligheter att vara topp-tre om man tänker på de tre matcher som vi har spelat. I seriepremiären mot Eneby (seger med 3–2) fick vi inte spelet att stämma. Ändå kan vi samla ihop oss, göra tre mål och vända och vinna. I andra matchen mot Svärtinge var det inget snack. Vi spelar bra och är klart bättre än dem. Känslan är att vi har en fin mix i vårt lag, med spelare med olika spelstilar. Vi har många unga tekniska spelare som vill framåt och flera av oss rutinerade. 

Måldrottningen har sitt tips klart inför fredagens match hemma mot Hjulsbro: VIF-seger med 4–1. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!