Vimmerby IF tillbaka på vinnarspåret: "Viktigt att vi vann"

Det har varit halvjobbigt, inte tu tal om annat. Nu kan Vimmerbys herrlag lägga det där åt sidan. Nu är de åter ett vinnande lag. "Det viktigaste av allt var att vi vann", menar tränaren Fredrik Falkevall efter 3–1.

Vimmerby Herr vann.

Vimmerby Herr vann.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-08-24 20:07

Det har som ni vet inte gått Vimmerbys väg i höstupptakten. Trots ledning i samtliga tre tidigare matcher, så har det blivit noll på poängkontot efter 90 spelade minuter i de kamperna. 

Även den här gången tog VIF ledningen, med både 1–0 (Anton Brorsson) och 2–0 (Albin Gustafsson).

undefined
Klapp-klapp. VIF jublar efter ett av målen i matchen mot Vista.

Skulle det bli samma visa nu igen?

Nej. Det blev inte ens darrigt, trots att Vista reducerade med ett drömmål till 2–1 i den första halvlekens slutsekunder. 

Istället kom 3–1 av Selatin Shaljani på straff sedan han själv blivit nerdragen innanför straffområdet. 

Det var en lättad och nöjd Fredrik Falkevall vi pratade med efteråt. 

– Klart att det känns bra. Det har funnits en besvikelse efter Nässjö-förlusten. Den var jobbig när vi gjorde en så stark match, särskilt i den andra halvleken. Därför var det extra skönt att vi fick en trea och nu är vi med och nosar bland topplagen. 

undefined
Albin Gustafsson gjorde en stark insats på mittfältet.

Hur var matchplanen mot Vista?

– Att vi skulle försöka driva upp ett högt tempo och sätta fart på bollen. Vi ville också ha mycket vändningsbollar. 

Stundtals fungerade planen bra, ibland inte. Ett väldigt lågt stående Vista gjorde det svårt för VIF att luckra upp deras försvarslinje. 

Trots det så gick Vimmerby fram till 2–0. Andra målet var ett mönsteranfall, precis så som Falkevall vill att det ska gå till. 

– Det var enligt skolboken, haha. Starkt av Jocke Storm att hitta den ytan och sen slog han ju en perfekt passning snett bakåt till Albin (Gustafsson). 

Strax innan halvtidsvilan fick VIF en kalldusch när Vista reducerade. Men någon fara på taket var det aldrig ändå, speciellt inte efter gästernas röda kort i början av andra. 

undefined
Glatt humör. Vimmerby har åter hittat vinnarspåret

Var det rött?

– Enligt mig, ja. Det är farligt med såna där "vansinnestacklingar". Jag vet att det kan sluta väldigt illa. Nu gick det bra och Pontus (Kägu Bragsjö) klarade sig från att bli skadad. 

Efter en dryg timmes spel byttes bland annat Selatin Shaljani in. Han punkterade matchen då han satte en straff till 3–1. 

– Vi börjar få tillbaka alltfler spelare efter att det varit lite trassligt efter omstarten. Det känns väldigt bra och nu finns det många möjligheter, inte minst offensivt. 

Vad tar du med dig främst från den här matchen?

– Det allra bästa var att vi vann, sen finns det lite att skruva på. Men jag tycker vi har full kontroll och man kan väl säga att vi gjorde vad vi behövde göra. 

VIF-Vista: 3–1

1–0 (14) Anton Brorsson, 2–0 (35) Albin Gustafsson), 2–1 (45) Albin Wetterblad, 3–1 (69) Selatin Shaljani. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!