"Macke" kommer hem till Horn – får ny roll

Comebacksäsongen slutade med en sistaplats i serien. Nu höjs ambitionsnivån i Horn/Hycklinge IF när Marcus Oskarsson Johansson återvänder till klubben och blir spelande assisterande tränare. "Den första säsongen var lärorik och nu är vi redo för nästa steg", säger tränaren Dennis Isaksson.

Marcus Oskarsson Johansson, Christina Kallström och Dennis Isaksson ser fram emot att ta nästa steg med Horn/Hycklinge IF kommande säsong.

Marcus Oskarsson Johansson, Christina Kallström och Dennis Isaksson ser fram emot att ta nästa steg med Horn/Hycklinge IF kommande säsong.

Foto: Privat

Fotboll2023-10-16 15:30

Marcus Oskarsson Johansson har varit en pålitlig målskytt i den lokala fotbollen under många år. Nu väljer han att lämna Gullringens GoIF för spel i Horn/Hycklinge igen. Där blir han dessutom assisterande tränare till Dennis Isaksson.

– Jag kände att det var läge att trappa ned lite på satsningen på fotbollen eftersom vi ska få tillökning i familjen nästa år. Sedan känns rollen som tränare ihop med Dennis spännande och var en stor anledning till att jag valde att komma hem till Horn. Det känns som en bra början då jag är sugen på att fortsätta som tränare senare i livet, säger Marcus Oskarsson Johansson.

– Det är oerhört viktigt för oss att få hem "Macke". Självklart som spelare där han är riktigt vass för att spela i sexan. Sedan ska det bli intressant att se honom i rollen som ledare också. Där kommer han fokusera på anfallsbiten, säger Dennis Isaksson som själv tillträdde som tränare i mitten av den gångna säsongen och fick mersmak.

– Jag började som spelare, men insåg tidigt att mitt skadade knä inte håller för spel längre. Jag har varit sugen på att prova på tränarbiten och har trivts i den rollen de senaste månaderna. Därför var det ett givet val för mig att fortsätta.

Horn/Hycklinge tog en seger och spelade två oavgjorda matcher den gångna säsongen. Det ledde till en sistaplats i sexan. Kommande säsong finns högre ambitioner.

– Vi behövde den här första säsongen för att mest få igång verksamheten igen. Vi har inte haft något fokus på resultat, men jag tycker ändå att vi kom igång med spelet bättre ju längre säsongen led. Det finns något bra att bygga vidare på.

Den här säsongen avrundar Horn/Hycklinge med att spela en testmatch kommande helg.

– Vi har haft 37 olika spelare i truppen den här säsongen där många har fått göra sina första matcher i A-lagssammanhang. Vi har bjudit in några nya spelare till testmatchen så får vi se om någon nappar. Klart är redan att Martin Larsson Didi ansluter från Djursdala.

Om ett par veckor kör laget igång med frivillig träning inomhus en gång i veckan. Efter nyår inleds försäsongen.

– Tills dess ska "Macke" och jag funderat lite mer kring hur vi vill få till spelet. Vi har en bra grund att utgå ifrån, men det behöver slipas på många detaljer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!