Därför valde Cederholm Ljungsbro: "Utvecklande"

David Cederholms framfart i Rimforsa har givit stort eko i den lokala fotbollsvärlden. Åtta klubbar har visat intresse, men till slut föll valet på BK Ljungsbro. "Känslan är att jag kan smyga fram och utveckla mig bra där", säger han om sitt val.

David Cederholm har bestämt sig för att lämna Rimforsa för spel i BK Ljungsbro kommande säsong.

David Cederholm har bestämt sig för att lämna Rimforsa för spel i BK Ljungsbro kommande säsong.

Foto: Magnus Strömsten/BK Ljungsbro

Fotboll2022-12-07 17:00

Med 13 mål på 21 matcher för Rimforsa i fyran den gångna säsongen var 19-årigen beredd på förfrågningar från andra klubbar. Att intresset skulle vara så stort hade han inte anat.

– Från början var det åtta klubbar som hörde av sig. Jag provspelade med flera av dem och valde till slut mellan tre-fyra stycken. Det har varit ett svårt val, men till slut fastnade jag för BK Ljungsbro.

Att det var dags att lämna Rimforsa och prova på spel högre upp än i fyran var han tidigt klar med.

– Jag har visat under två säsonger att jag hävdar mig på den nivån. För att ta nästa steg i min utveckling var det dags för ett miljöombyte.

Varför föll valet på Ljungsbro?

– Det kändes bäst för mig personligen. Jag är ung och vill inte sätta mig i en situation där jag kommer till ett lag i en roll som den stora målskytten som bara ska gå in och leverera. I Ljungsbro ser jag att jag kan lära mig mycket av en rutinerad spelare som Nisse Lindsten. Han får mycket uppmärksamhet av motståndarnas försvar och då finns det ytor för mig att utnyttja. 

undefined
David Cederholm

David Cederholm har skrivit på i två år för Ljungsbro och ser det som ett bra steg i den fortsatta karriären inom fotbollen.

– Det känns bra att få chansen att gå in och visa vad jag kan i division 3. På sikt vill jag testa att se hur långt jag kan komma, men det är viktigt att inte ha för bråttom. Jag har mycket kvar att lära. 

Han bor och arbetar i nuläget i Rimforsa. Han har planer på en flytt till Linköping.

– Tanken är att flytta upp under vintern, men jag tänker ändå jobba kvar på skolan i Rimforsa där jag trivs bra.

Han spelar även en del innebandy i Rimforsa IF, men tänker avrunda den biten inom kort.

– Efter jul när försäsongen med Ljungsbro drar igång blir det fullt fokus på fotbollen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!