Målfest för Chibuike i Falkenbergs storseger

Två mål i första halvlek, tre i andra.

John Chibuike måljublade hela fem gånger i Falkenbergs storseger mot Astrio i svenska cupen. Arkivbild.

Fotboll2020-09-30 18:50

Anfallaren John Chibuike bjöd på en fin målfest och såg på egen hand till att Falkenbergs svenska cupen-möte med division 3-klubben Astrio slutade med en klar 9–0-seger.

31-åringen gav bortalaget Falkenberg ledningen i tionde minuten och satte sedan sitt femte mål i matchen med tre minuter kvar att spela.

För Varberg tog däremot cupäventyret slut i Oskarshamn, då hemmalaget – till vardags i division 1 – vann med 5–3 efter straffar.

Allsvenska kollegan Häcken vände 0–1 till seger med 3–1 borta mot division 3-laget Angered.

Därmed är Falkenberg, Häcken och Oskarshamn vidare till vårens gruppspel.

Detsamma gäller för allsvenska kvartetten Mjällby, IFK Göteborg, Helsingborg och Elfsborg efter 5–0 mot Assyriska, 3–1 mot Husqvarna, 3–0 mot Halmia respektive 3–0 mot Stenungsund.