Målilla degraderade efter storförlust

Målilla GoIF åker ur division fyra elit. Detta står klart efter en storförlust borta mot Alstermo med 6-0. - Det finns inget som är positivt en dag som denna, säger tränaren Mikael Persson dystert.

Fotboll2009-10-12 06:39

Trots en bra start från Målilla i matchen så var det Alstermo som tog en tidig ledning med 2-0 och Målilla fick kämpa i uppförsbacke. Halvtidsresultatet skrevs till 3-0 och läget var mörkt för Rödvitt.
- Vi gör det ganska bra i den första halvleken, men Alstermo har två bra forwards som gör mål och de spelade också bra i sina omställningar, säger Mikael Persson.

Två röda kort
När Målilla sedan satsade allt på ett kort för en snabb reducering i början av den andra halvleken kom istället 4-0 till hemmalaget Alstermo och ridån gick ner för Målilla. Matchen slutade hela 6-0 och i frustrationens tecken drog Målilla också på sig två röda kort under den andra halvleken. Bland annat blev målvakten Mikael Karlsson utvisad i samband med 5-0-målet en kvart in i den andra halvleken och ersattes av unge Christoffer Mikkonen. Det var för övrigt Mikkonens A-lagsdebut.
- Nu känns det bara tungt, detta är en av de tyngsta dagarna i mitt liv, i alla fall idrottsmässigt, säger Persson.
Inför säsongen var Målilla ett tippat topplag i division fyra elit och därför har det varit förvånande med säsongens kräftgång, som alltså slutade i en degradering.